Ексклюзиви
неділя, 03 липня 2022 09:25

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ гатитимуть з HIMARS по шляхах постачання РФ навколо Харкова – ISW

ЗСУ гатитимуть з HIMARS по шляхах постачання РФ навколо Харкова – ISW
Процес заряджання комплексу HIMARS Фото: Міністерство оборони США

Українські війська, імовірно, планують і далі погрожувати російським наземним комунікаціям у всій Харківській області. Для цього використовуватимуть західну реактивну артилерію великої дальності, зокрема HIMARS.

Такого висновку дійшли в американському Інституті вивчення війни (ISW).

На думку аналітиків, українська армія загрожуватиме наземним комунікаціям РФ, що йдуть від російського Бєлгорода до півдня Харківщини. Ідеться про порушення шляхів постачання окупантів, що проходять через Вовчанськ, Куп'янськ та Ізюм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованих Ровеньках вибухнула нафтобаза: окупанти істерять про HIMARS-атаку

В ISW додали, що наземні лінії зв'язку РФ з Ізюмом найуразливіші, вони розташовані приблизно за 15 км на схід від найближчої лінії фронту.

Система виявлення теплових аномалій NASA FIRMS останніми тижнями бачить аномалії, що відповідають обстрілам із закритих позицій, у лісових районах на захід від Ізюма.

Аналітики переконані, що більшість великих російських складів боєприпасів і постачання вздовж харківського напрямку перебуватимуть у межах досяжності систем HIMARS.

Куп'янськ – важливий логістичний вузол для військ РФ, що діють на Харківському напрямку. Розташований приблизно за 50 км від лінії фронту. Вовчанськ розташований приблизно за 15-20 км від лінії фронту, але російські операції на півночі Харкова досі не дозволяли українським військовим обстрілювати Вовчанськ із закритих позицій.

О 4:00 3 липня окупанти знову завдали ракетних ударів по Харкову. Влучили в один з об'єктів критичної інфраструктури Київського району.

По області днем раніше обстрілювали Чугуївський, Харківський, Богодухівський та Ізюмський райони. Фактично весь день загарбники наносили удари по Чугуївщині: горіли господарчі будівлі, гаражі, обстрілювали відкриті території.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ гатитимуть з HIMARS по шляхах постачання РФ навколо Харкова – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути