субота, 18 листопада 2017 04:15

Жителям "сталінки" прийшли космічні платіжки за опалення

Автор: ukranews
  У Вінниці Жителям “сталінки” отримали космічні рахунки за опалення
У Вінниці Жителям “сталінки” отримали космічні рахунки за опалення

У Вінниці жителі сталінського будинку отримали занадто великі рахунки за опалення.

По вулиці Архітектора Артинова є 4-поверхова побудова, де більшість мешканців — пенсіонери. Вони отримали космічні платіжки, які сягають понад 4 тис. грн, пише 20 хвилин.

"Прислали платіжки, в яких суми від звичайних відрізняються на 300-400 відсотків. За опалення на двокімнатну квартиру прислали платіж на 4 тисячі гривень. Це за півмісяця, коли температура була "плюсовою". За такою логікою, коли будуть морози ми станемо платити по 20 тисяч гривень на місяць", — говорить мешканець будинку Іван Притула.

На гарячій лінії людям пояснили: "нарахування здійснені відповідно до показників теплового лічильника".

"Не ясно, чому нам підвищили платіжки, а в сусідньому будинку — ні. Це така сама "сталінка" як і в нас, 1959 року побудови. Але там нормальні платіжки: на однокімнатну квартиру за опалення 400 гривень. А у нас на таку саму квартиру за метражем — 1300 гривень" - каже жителька будинку.

Підозрюють, вся проблема пов'язана з установкою загально-будинкового теплового лічильника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мера звільнили через відсутність опалення у місті

"Цього року у будинку встановили вузол обліку теплової енергії. Ми забезпечили якісною послугою мешканців. Як виявилося, відбулося понаднормове споживання теплоносія, бо будинок не енергоощадний", - пояснює речниця підприємства Юлія Петришена. - Там проблема в частині теплового вузла внутрішньо-будинкової системи. ЖЕО не відлагодив її в міжопалювальному періоді.

Людям таки доведеться сплатити ці рахунки. Або з цими платіжками звертатися в ЖЕО. Саме це підприємство має слідкувати за внутрішньо-будинковими системами.

9 листопада Верховна Рада ухвалила закон про житлово-комунальні послуги. Запровадять абонплату за холодну, гарячу воду й опалення.
За воду доведеться платити незалежно від того, користуєшся чи ні. Абонплата за тепло нараховуватиметься весь рік, а не лише в опалювальний сезон. Кошти мають піти на ремонт та обслуговування тепло- і водомереж.

Зараз ви читаєте новину «Жителям "сталінки" прийшли космічні платіжки за опалення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути