вівторок, 10 листопада 2020 17:43

Жертва кривавої різанини забрала заяву з поліції

Жертва кривавої різанини забрала заяву з поліції
Нападник пошкодив своїй жертві артерію, та втратила багато крові. Фото: poltava.to

Полтавка, яку її колишній співмешканець порізав ножем прямо на роботі, попросила поліцію не карати кривдника. Тепер слідчий закриє кримінальне провадження - і нападник жодним чином не відповідатиме.

Подробиці з посиланням на пресцентр головного управління поліції Полтавської області повідомляє Полтавщина.

Тілесні ушкодження жінка отримала 29 вересня на роботі - працює в центрі Полтави в кіоску, де готує каву та фастфуд. З ранку до неї з погрозами приходив колишній співмешканець, 35-річний чоловік. Жінка навіть двічі викликала копів. Однак уперше запевнила правоохоронців, що помирилася з чоловіком. А вдруге нападник встиг втекти до прибуття патрульних.

Однак кривдник не подарував екскоханій, яка намагалася "здати" його поліції. Та повернувся - вже озброєним. Зайшов у кіоск, де жінка була сама, та накинувся на неї з ножем. Спочатку поранив щоку, а другим ударом пошкодив артерію. Та пішов, залишивши жінку стікати кров'ю. Жертві пощастило - випадковий свідок події встиг затиснути артерію, призупинити кровотечу та викликати "швидку". Пораненій встигли надати медичну допомогу та доправити її в лікарню. Жертва вижила, хоча й втратила багато крові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Криваві розбірки: полтавець зарізав колишню дружину, яка приїхала з Канади

Тоді поліція відкрила кримінальне провадження за замах на умисне вбивство. Нападника досить швидко знайшли, поліція його опитала та відпустила. Згодом слідчий перекваліфікував справу як завдання легких тілесних ушкоджень. За законом, провадження за цією статтею можуть відкрити лише за заявою потерпілої. Однак жінка звернулася до поліції з протилежною заявою та повідомила, що не хоче, щоб її кривдника притягали до кримінальної відповідальності.

Тому підозри нападнику не оголошували. Ба більше - днями мають закрити кримінальне провадження.

Постраждала так і працює в кіоску на вулиці В'ячеслава Чорновола. Спілкуватися з журналістами на тему свого рішення категорично відмовляється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У лікарні померла блогерка, яку чоловік підпалив під час стриму

Правоохоронці зазначають, що дії жінки - типові для особи, яка перебуває під впливом агресора. Жертва пробачає своєму кривднику, сподіваючись на примирення. Але часто за таким примиренням приходить новий рецидив. Що типово для випадків домашнього насильства. У будь-який момент ситуація може загостритися критично та призвести до трагічних наслідків.

У Росії житель Новосибірської області на смерть забив свою наречену прямо в день весілля. Вбивство сталося ще 29 вересня. Побиття почалося на вулиці. Чоловік в нетверезому стані почав бити свою 35-річну обраницю "на ґрунті особистих неприязних відносин".

Від отриманих травм жінка померла на місці. Після цього чоловік викинув її в яр поблизу будинку.

Зараз ви читаєте новину «Жертва кривавої різанини забрала заяву з поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути