неділя, 04 червня 2017 04:12

Заборонили купатися на 4 пляжах

  У Вінниці заборонили купатися на 4 пляжах. Фото:  vinnitsa.info
У Вінниці заборонили купатися на 4 пляжах. Фото: vinnitsa.info

Цього тижня у Вінниці офіційно стартував купальний сезон. У місті відкрили чотири пляжі, але купатися там заборонено. Про це gazeta.ua розповіла головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби у м. Вінниця Людмила Крутікова.

"На трьох пляжах — "Хімік", "Центральний" та "Гонти" — купатися заборонено. Дослідження проб води показали, що вона не відповідає санітарним вимогам - перевищені мікробіологічні показники та зафіксовано високий вміст формальдегіду. Але засмагати можна. На всіх пляжах є навіси, контейнери для сміття, біотуалети, душові кабінки, є медичні пункти та працює водолазна служба", - каже Крутікова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японська компанія відкриє заводи ще в двох містах України

Також спеціаліст зауважила, що на Вишенському озері плавати теж не можна. Причина - небезпечне дно і зруйновані плити на березі. Хоча засмагати або розважатися абсолютно безпечно.

"Ми провели дослідження і на Вишенському озері. Це водоймище має непридатний для купання технічний стан. У воді не виявлено паразитичних збудників та солей важких металів, які отруюють організм. До всіх заборонених пляжів ми попросили міську раду встановити таблички із написом "Купатися заборонено".

Зараз ви читаєте новину «Заборонили купатися на 4 пляжах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути