четвер, 15 серпня 2019 10:42

Верховна Рада не захотіла перейменувати село Поминик

Верховна Рада не захотіла перейменувати село Поминик
Найбільша пам'ятка Поминика – церква Різдва Богородиці

Село Поминик Маньківського району Черкаської області залишилося зі старою назвою. Депутати Верховної Ради не знайшли часу аби його перейменувати.


– Я у відчаї! Все лишилося без змін, – каже сільський голова Поминика Маньківського району Віталій Нечеснюк. – Село має немилозвучну назву Поминик, а сільська рада залишилася зі старою назвою – Вікторівська. Верховна Рада проігнорувала наше бажання перейменувати село у Калинівку. У лютому 2018 року ми пройшли усю необхідну процедуру – ухвалили рішення сільської ради, Маньківської районної ради, Черкаської обласної ради і комітету Верховної Ради. Однак за півтора роки Верховна Рада так і не змогла знайти часу аби виставити це питання на порядок денний. Тепер я чекаю початку засідань нової Ради. Може, ці депутати над нами змилуються.


Віталій Віталійович каже, що тепер селянам доведеться пройти всю процедуру знову.
– Оскільки стара Верховна Рада не встигнула розглянути наше питання, воно автоматично не переноситься на розгляд нової Ради. Перед виборами в нас у селі колишній депутат Валентин Ничипоренко проводив зустріч. Я запитав його про долю нашого перейменування. Каже, тепер усе. Треба починати процедуру по-новому: ухвалювати рішення сільської, районної й обласної рад.


Сільський голова має сподівання, що цього разу над селом змилуються.
– Ми, селяни, могли безпосередньо звернутися до Верховної Ради. Але тоді, в лютому 2018, саме директор інституту Національної пам'яті Володимир В'ятрович наполіг на проходженні нами повної процедури. Маю надію, що цього разу над нами змилуються і не змусять чекати ще половину життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 69-річний пенсіонер витягнув із ставка двох дітей-потопельників


За часів Речі Посполитої село називалося Поминик. Чиновники Російської імперії перейменували його на Помийник. 9 квітня 1941 року село перейменували на Вікторівку на честь убитого першого голови місцевого колгоспу Віктора Близнюка. У 2016 році, виконуючи закон про декомунізацію, селу повернули назву Поминик. Однак жителі повстали проти цієї назви, вважаючи її немилозвучною.

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада не захотіла перейменувати село Поминик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути