Ексклюзиви
четвер, 06 серпня 2015 17:13

На Вінниччині прогнозують зрив опалювального сезону

На Вінниччині прогнозують зрив опалювального сезону

На Вінниччині може статися зрив опалювального сезону. Більше місяця Національна комісія з регулювання ринків енергетики та комунальних послуг блокує рахунки "Вінницягазу". Енергетики називають ситуацію катастрофічною. Голова правління ПАТ "Вінницягаз" Олександр Кривак запевняє, через нестачу грошей не встигнуть до зими перевірити усі системи газопроводів.

"Маємо борги перед НАК "Нафтогаз". Аби їх погасити НКРЕКП свідомо заблокували наші розподільчі рахунки, на які поступають гроші по сплаті за спожитий газ населенням та підприємств. Фактично "Вінницягаз" і "ВінницягазЗБУТ" не можуть розподілити гроші для подальшої діяльності підприємств" — повідомив Олександр Кривак.

На рахунках заблоковано більше п'яти мільйонів гривень. Ці гроші мали б витратити на проведення ремонту газових мереж.

"Ситуація з газом катастрофічна. Опалювальний сезон на межі зриву. Ми не зможемо підготувати системи газопостачання до роботи в осінньо-зимовий період. Змушені в якійсь мірі зупиняти роботу підприємства. А значить скоротимо робочий день працівників і відповідно зменшиться їхня зарплата. Не зможемо закупити жодних матеріалів та обладнання. Зупиниться робота аварійно-диспетчерської служби. Як мінімум, нічим буде заправити машини" — зазначив Кривак.

Олександр Кривак з керівником області Валерієм Коровієм написали листа президенту. Попросили допомогти розібратися у ситуації і допомогти вплинути на НКРЕКП розблокувати рахунки "ВінницягазЗБУТ".

Нагадаємо, з першого липня постачає газ по Вінниччині новостворене підприємство — "ВінницягазЗБУТ". До того часу цим займалося "Вінницягаз". За новою редакцією закону "Про ринок газу" це підприємство матиме право лише транспортувати та експлуатувати газові мережі.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині прогнозують зрив опалювального сезону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути