Ексклюзиви
субота, 07 листопада 2020 12:53

В Одесі встановлять пам'ятник Жванецькому

В Одесі встановлять пам'ятник Жванецькому
Пам'ятник Михайлу Жванецькому встановлять на однойменному бульварі Жванецького. Фото: Instagram

Міський голова Одеси Геннадій Труханов запропонував встановити у місті пам'ятник письменнику-сатирику Михайлові Жванецькому.

Найближчим часом буде оголошено конкурс на створення монумента, повідомив мер Одеси Труханов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили ймовірну причину смерті Жванецького

"Я впевнений, що ми поставимо пам'ятник Михайлу Жванецькому на однойменному бульварі Жванецького. І це буде абсолютно правильно. По-одеськи. Данина глибокої поваги самому великому одеситу. Ми оголосимо конкурс. Фактично я це вже зробив. Я попрошу нашого голову комісії з дизайну Михайла Реву оголосити це в творчих колективах і встановити певні рядки, а потім ми далі визначимо переможця", - сказав він.

Про смерть Жванецького повідомили 6 листопада. Йому було 86 років. За місяць до цього представник сатирика оголосив, що той завершує концертну діяльність, але буде продовжувати писати книги.

Жванецький народився 6 березня 1934 року в Одесі. Він - перший і беззмінний президент Всесвітнього клубу одеситів. Жванецький - автор книг "Зустрічі на вулицях","Рік за два", "Моя Одеса", "Жінки", "Одеські дачі", "Зібрання творів". Останнім часом сатирик разом з дружиною Наталією Жванецькою і сином Дмитром жив у Москві.

У березні 2014-го Жванецький підписав звернення діячів мистецтва проти окупації Криму. У 2015 році Міністерство культури України внесло його до "білого списку" діячів мистецтва, які підтримали Україну.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі встановлять пам'ятник Жванецькому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути