Ексклюзиви
середа, 21 лютого 2018 13:59

У Харкові намагалися відсвяткувати Масляну за рахунок батьків

У Харкові намагалися відсвяткувати Масляну за рахунок батьків
Харківські чиновники з управління освіти вимагали від батьків приготувати опудало, дитячі вироби, спекти млинці і прийти з цим всім на свято Масляної. Фото: prynada.com.ua

У Харкові розгорівся скандал навколо спроби відсвяткувати Масляну за рахунок батьків, але від адміністрації. Такі вказівки надійшли в школи і дитсадки. У центрі скандалу знову опинилася глава Новобаварського району міста Тетяна Цибульник.

"Навчальним закладам: підготувати столи з млинцями, забезпечити по 10 учнів ряджених у костюми" - такого змісту телефонограму отримали навчальні заклади Новобаварського району Харкова.

Чиновники з управління освіти вимагали приготувати опудало, дитячі вироби, спекти млинців і прийти з цим всім на свято Масляної. Столи з частуванням підписали назвами шкіл, однак зі сцени дякували за це не батькам, а керівникам районної адміністрації, депутатам та інших посадовим особам.

"Я б назвав це класичним використанням адмінресурсу", - заявив громадський діяч Анатолій Ряснянський.

Втім, зробити батьків спонсорами свята вдалося не у всіх районах.

В адміністрації з цим не згодні, мовляв, батьків організовувати свято ніхто не змушував, більше того - чиновники якраз пішли назустріч їхнім побажанням.

"Це були організаційні заходи на прохання батьків. Частування було централізоване, а млинці - це бажання батьків", - запевнила начальник управління освіти Новобаварського району Харкова Олена Світлична.

"Я не можу зрозуміти, що законодавчо порушила адміністрація району, управління освіти? В тому, що ми спільно з батьківським комітетом провели свято? Скажіть, будь ласка, а хто ці млинці їв, хіба не діти?" - запитує глава адміністрації Новобаварського району Харкова Тетяна Цибульник.

Однак в інших районах батьки виявилися не такими слухняними.

"У нашій групі було написано, що від нас вимагають млинці, ляльки, скатертину. Як це? Адміністрація запрошує весь район, а пекти млинці і наряджати столи повинні батьки", - здивувалася мама школяра Світлана Шишкіна. Обурена жінка виклала пост в соцмережу, чим викликала жваву дискусію. Після розголосу план свята кардинально змінився.

"Відразу скасували наряди для дітей, скатертини, посуд, млинці. Все скасували. Я задоволена тим, як пройшло свято. Без офіціозу, без приїзду депутата. Двох-трьох чоловік, які сказали відкрито, публічно, - вистачило для того, щоб ситуація повністю змінилася", - констатувала мама школяра Світлана Шишкіна.

За словами жителів сусіднього Холодногірського району, сам його глава - Максим Мусєєв "з реклами біля під'їзду запрошував перекусити за рахунок батьків".

У міськраді запевняють, що Масляну за рахунок батьків проводити не вимагали, тому і службового розслідування не буде. На думку міськради, "нічого з'ясовувати", - йдеться в сюжеті ТСН.

Глава Новобаварського району міста не так давно з розмахом відзначила свій День народження. У самий розпал робочого дня вона отримувала привітання зі сцени.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові намагалися відсвяткувати Масляну за рахунок батьків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути