вівторок, 06 лютого 2018 08:33

У Харкові до довічного ув'язнення засудили расиста

У Харкові до довічного ув'язнення засудили расиста
Кадничанського визнали винним у вбивствах і замахах на вбивство на підґрунті расової дискримінації та гомонегативізму. Фото: news.am

Колегія суддів Дзержинського районного суду Харкова засудила до довічного ув'язнення Віталія Кадничанського, місцевого мешканця.

Про це повідомляє прес-служба суду. Зазначається, що 27-річного Кадничанського визнали винним у вбивствах і замахах на вбивство на підґрунті расової дискримінації до громадян країн Африки та Азії та гомонегативізму. Відомо, що серед потерпілих як громадяни України, так і іноземці.

Також визнали винним у незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Усі злочини, які інкримінуються Віталію Кадничанському, були скоєні упродовж кількох тижнів 2012 року. У рішенні суду йдеться, що обвинувачений захоплювався вивченням нацизму, який пропагує національну дискримінацію. У зв'язку з цим у нього розвилася особиста неприязнь до вихідців із країн Африки та Азії, повідомляє 057.ua.

Він жив у селі Безруки Дергачівського району, а до Харкова приїжджав спеціально, щоб скоювати напади. Брав із собою ніж. Напав на шістьох людей, у тому числі на трьох іноземців, а також вбив харків'янина В'ячеслав Сичова, з яким посварився через вживання алкоголю.

Одразу після затримання Кадничанський визнав свою провину. Однак у суді відмовився від своїх показів. Заявив, що правоохоронці силою вибили з нього зізнання. Адвокат засудженого заявила, що подаватиме апеляцію на рішення суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Охоронець супермаркету вбив за крадіжку безхатченка

Довічне ув'язнення відбуватиме 57-річний Майкл Кейрі Клеменс із американського міста Сакраменто. Чоловік вступив у злочинну змову із двома філіппінками. Скуповував місцевих дітей для сексу та участі у порнографії. Погодився на співпрацю зі слідством та здав поплічників. За це уникнув смертної кари – вищої міри покарання у штаті Каліфорнія, де відбувався процес, повідомляє New York Post.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові до довічного ув'язнення засудили расиста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути