Ексклюзиви
середа, 17 жовтня 2018 16:34

Увірвався терпець: Олександр Проценко закидав розбиту дорогу осколом
7

Олександр Проценко із сином Юрком взявся самотужки ремонтувати вибоїни на вулиці Смаглія
Фото: Gazeta.ua
Поворот із вулиці Онопрієнка на Смаглія
Вулицю Смаглія капітально не ремонтували понад 10 років. Відбувався лише ямковий ремонт
Вулицю Смаглія капітально не ремонтували понад 10 років. Відбувався лише ямковий ремонт
Олександр Проценко міряє глибину ями - приблизно 12 см

У Черкасах Олександр Проценко із сином взявся самотужки ремонтувати вибоїни на вулиці Смаглія, якою щодня їздять сотні машин. Назвав це флешмобом і закликав приєднатися своїх сусідів.

"Дорогою майже неможливо їхати - яма на ямі. Коли побачив, що у місцевий гаражний кооператив завезли оскол, то попросив керівника дати трохи мені, - розповідає Gazeta.ua Олександр. - Спочатку оскол носив лопатою на дорогу. Потім до мене приєднався син. Змогли накидати матеріал у тачку і розвозили до ям. Підремонтували найглибші. За перший день пройшли метрів 20. Наступного дня докидали залишок. Зняли відео як це робимо і виклали в інтернеті. Закликали приєднатися до так званого флешмобу. Є багато випадків, коли ями закидали будівельним сміттям, але це не правильно. Такий матеріал вимиється першим же дощем і буде лише заважати. Оскол кращий, бо добре утрамбовується, не шкодить машинам, не вимивається дощем".

Найглибші ями на дорозі сягають 12-15 см глибиною. Вулицею їздять машини, автобуси та тролейбуси. Вантажівкам заїзд заборонено, але роблять це вночі, каже активіст.

"Я звичайний держслужбовець у обладміністрації, маю невисоку зарплату. Через ці вибоїни кожні пів року у своїй старій "Таврії" міняю ходову. Щоразу витрачаю 500-650 гривень", - говорить Проценко.

"Я не хочу звинувачувати владу. Насправді є велика байдужість самих людей. Багато мешканців міста можуть лише критикувати, але не роблять нічого самі. Якби всі працювали разом, то все було б добре. Багато залежить від нас, нашої самосвідомості, культури. Потрібно поважати один одного, тоді житимемо краще і матимемо гарні дороги, за які платимо податки".

Олександр Проценко розповів про свою ініціативу у Facebook. Представники влади обіцяли взяти питання під контроль.

Вулиця названа на честь лейтенанта Другої світової війни Олексія Смаглія. Він служив на крейсері "Аврора".

Тут розташоване Черкаське професійне училище ім. Г. Ф. Короленка та автодорожній ліцей.

Зараз ви читаєте новину «Увірвався терпець: Олександр Проценко закидав розбиту дорогу осколом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути