Ексклюзиви
пʼятниця, 19 січня 2018 16:43

Уперше в обласному центрі зробили надскладну операцію на серці

Уперше в обласному центрі зробили надскладну операцію на серці
У Черкаському кардіоцентрі створили необхідні умови для проведення операцій високого рівня. Фото: provce.ck.ua

У Черкасах вперше провели операцію на серці, яку раніше робили тільки в національному інституті серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова.

Операція коштує близько 50-60 тис. грн. Її зробили за кошти держбюджету, йдеться у сюжеті "Рось".

49-річному смілянину Анатолію Крутніцкому поставили діагноз - ішемічна атака. Після низки обстежень пацієнта вирішили оперувати, а на допомогу покликали столичних хірургів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10-місячній Анастасії Стєбковій поставили латку на серці

Гіпертрофічна кардіоміопатія - спадкове захворювання, яке може стати причиною раптової смерті. За словами лікарів, ця небезпечна хвороба погано діагностується в Україна. Проте у Черкаському кардіоцентрі створили необхідні умови для проведення операцій високого рівня.

"Тут мало не найкращий рівень кардіохірургії і цей центр входить у трійку лідерів. Медичний персонал і апаратура готові до операцій", – говорить заступник директора національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова Костянтин Руденко.

Щорічно серцево-судинні захворювання забирають життя близько півмільйона людей у нашій країні. Невтішна статистика. Однак останнім часом спостерігається прогрес: якісну операцію на серці вже можна провести не тільки за кордоном, а й в Україні, і завдяки цьому почати нове повноцінне життя.

Зараз ви читаєте новину «Уперше в обласному центрі зробили надскладну операцію на серці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути