понеділок, 22 березня 2021 12:52

Помер ексмер Вінниці

У 81 рік не стало першого міського голови Вінниці за часів незалежності Миколи Костіна. Помер від ускладнень коронавірусу.
Автор: vmr.gov.ua
  Помер перший мер Вінниці за роки незалежності Микола Костін
Помер перший мер Вінниці за роки незалежності Микола Костін
Микола Костін очолював Вінницю з 1 січня 1991 року по травень 1992 року. До того був керівником Ленінського району міста.Також він є автором кількох збірок віршів.
В той період, коли місто очолював Микола Костін, у Вінниці почали будувати школу №6. Також саме тоді Вінниця підписала угоду з британським містом Пітерборо про дружні зв'язки між містами-побратимами, пише vinnitsa.info.

"Вінниця як сучасне, комфортне, європейське місто розвивається завдяки роботі та зусиллям усіх членів територіальної громади та видатних особистостей, які в той чи інший період робили значний внесок у становлення міста. В перші роки незалежності України першою людиною, яка зробила немалий внесок в розвиток Вінниці, був Микола Федорович Костін. Наприклад, шоста школа закладена саме завдяки йому. Ті гарні стосунки, які в нас були протягом 15 років з містом Пітерборо, – це теж його заслуга. Саме він заклав фундамент для початку дружніх і побратимських відносин з багатьма містами, які є на сьогоднішній день у Вінниці", - розповів Сергій Моргунов.

У 80 років Микола Костін розповів, що стежив за кожним рішенням, яке приймається у місті, а кожен успіх Вінниці надзвичайно його тішить.

"Якщо в мене щось в цьому житті і вийшло, то цьому я завдячую в першу чергу рідному місту, вінничанам, колегам, з якими працювали і з якими зараз працюємо. Сьогодні наше місто на гарному рахунку не тільки в області, а й в Україні та за її межами. Я дуже з цього радію, адже постійно слідкую за кожним кроком моєї Вінниці. Я хочу щиро подякувати за пам'ять, за нагороду. Бо коли люди пам'ятають, що хтось щось зробив, це залишається назавжди. Я хочу побажати рідному місту і вінничанам успіхів, злагоди, благополуччя, миру", - сказав за життя Микола Федорович.

Автор: vmr.gov.ua
  Помер перший мер Вінниці за роки незалежності Микола Костін
Помер перший мер Вінниці за роки незалежності Микола Костін
Він не чіплявся за владу, не намагався когось посунути, щоб зберегти крісло. За це його поважали ті, з ким він працював, пише real-vin.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Казали, щоб лікувався, а він: не можу" - майстра спорту з пауерліфтингу здолав ковід

Про смерть Миколи Костіна повідомив вінничанин Роман Аксельрод у Facebook. Вінничани висловлюють співчуття. Називають Костіна чудовим та талановитим керівником.

"Світлий був чоловік, приязний та інтелігентний. Вірші писав. Часто зустрічала у парку. Зранку мав звичку прогулюватись. Розмова з ним була завжди цікавою і в радість", - пише Марина Сенчик.

Перший міністр закордонних справ України Анатолій Зленко помер на 83 році життя.

Анатолій Зленко очолював Міністерство закордонних справ у 1991—1994-х і в 2000—2003 роках, у 1994—1997 роках був постійним представником України при ООН.

Зараз ви читаєте новину «Помер ексмер Вінниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути