Ексклюзиви
середа, 18 квітня 2018 16:36

Укрпошта показала унікальні марку і конверт
11

Презентація конверту з нагоди ювілею Олеся Гончара
Фото: Денис Скриль
Конференція науковців і дослідників творчості письменника
Підписи під час погашення конверту і марки
Керівництво Полтавської дирекції "Укпошта" подарувало погашений конверт до експозиції музею
На церемонію погашення завітали гості із усієї України

В Полтавському краєзнавчому музеї імені В.Кричевського відбулось погашення конверту і марки на честь ювілею Олеся Гончара.

"З нагоди 100-річчя письменника демонструємо унікальні листи. Також відбулось погашення конверту і марки, які випустили із нагоди ювілею. Таких конвертів випустили 400 тис. Будуть пропорційно надіслані в усі області країни. Художник Микола Кочубей зобразив портрет письменника, собор і лелек. Штемпель для спецпогашення буде працювати тільки сьогодні, адже за правилами буде завтра знищений. Тому такі конверти будуть в своєму роді унікальними. Їх відправимо в музеї", - пояснив кореспонденту Gazeta.ua Андрій Рижов, директор Полтавської дирекції ПАТ "Укрпошта".

В музеї знаходяться оригінали листів Олеся Гончара до друга дитинства.

"Юрій Юренко, син друга юності Гончара Олеся Юренка, передав 150 листів і кілька фотографій в експозицію музею. Маємо унікальну колекцію 1936-1938 років і кореспонденцію після війни. У війну Гончар не писав листи, бо не знав чи виживе до того часу, як лист прийде до свого читача. Вів постійну переписку із Довженком, Тютюнниками, Яновським і багатьма письменниками України", - пояснила Валентина Клочко, науковий співробітник музею.

Захід відвідали учасники конференції по творчості Олеся Гончара, які представили вищі навчальні заклади і наукові установи всієї України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрпошта презентувала мобільний додаток.

У Львівському будинку вчених пройшла урочиста церемонія погашення поштової марки "Анна та Марія Музичук – чемпіонки світу з шахів". Подія відбулась у рамках XIV Національної філателістичної виставки з міжнародною участю "Укрфілексп 2015".

Зараз ви читаєте новину «Укрпошта показала унікальні марку і конверт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути