пʼятниця, 21 липня 2017 04:12

Українське місто подало заявку до Книги рекордів Гіннеса

Українське місто подало заявку до Книги рекордів Гіннеса
У Ладижині ціна 1 м. куб. води 1,18 грн Фото: KidStaff

Міська рада Ладижина на Вінниччині подала заявку до Книги рекордів Гіннеса. У місті найнижча у світі ціна на воду з водогону — 1,18 грн — 4,5 американські центи.

Вода подається централізовано із Ладижинської ТЕС. Для мешканців міста "куб" води обходиться у 1 гривню 18 копійок. Міський голова Ладижина вважає, що це - найнижча ціна за один кубічний метр питної води у світі, - повідомляє Lada.fm.

Водозабір здійснюється у селі Маньківка Тульчинського району за 14 км від ТЕС. Там на насосній станції здійснюється первинний аналіз води, очищення кам'яними фільтрами та хлорування. На станції вода проходить комплексне очищення в освітлювачах, фільтрах та очищення коагулянтами. Хлорується повторно і подається до споживачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкращим мером України визнали Валерія Коломєйцева

14 липня сертифікати від Національного реєстру рекордів України отримали вінницький спортсмен Євген та його товариш Юрко, який хворіє церебральним паралічем. Євген на власних плечах виніс хлопця на найвищу гору України - Говерлу. Їх визнано першими, хто здійснив парне сходження на Говерлу. Визнання здобули також інженери, які спроектували та виготовили унікальне спорядження.

Зараз ви читаєте новину «Українське місто подало заявку до Книги рекордів Гіннеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути