Ексклюзиви
пʼятниця, 31 липня 2020 17:01

Пахлава, вино, креветки - як українці відпочивають на Чорному морі
24

В Україні продовжується курортний сезон. Пляжі Чорного моря заповнені відпочивальниками. Їх не менше, ніж торік, говорять власники туристичних баз та готелів.

Село Грибівка Овідіопольського району на Одещині - одне з найпопулярніших місць для відпочинку. Міститься за 35 км від обласного центру та межує із не менш привабливою для туристів Санжійкою.

Gazeta.ua пропонує переглянути фото з відпочинку українців біля Чорного моря у Грибівці.

Українці відпочивають біля Чорного моря у селі Грибівка
Фото: Сергій ДЗЕХ
Парасолі, які захищають від сонця, на пляжах здають в оренду - по 50 грн за день
Лежаки можна взяти в оренду. Вартують по 100 грн у день
У Грибівці дуже широкий пляж. Місце знайдеться усім
Узбережжям ходять продавці пахлави, креветок, пива. Пропонують також домашні чіпси

Село підходить для сімейного відпочинку. Тут немає гучних дискотек та відсутні великі нічні клуби. Для дітей працює лунапарк.

Вартість номера на першій лінії на 3-4 особи із зручностями на вулиці - від 1200 грн за добу. Кімната з туалетом та душем обійдеться у 1600-1800 грн. Значно дешевше коштують номери за 800-1000 м від моря. Кімнату зі зручностями, телевізором, кондиціонером можна винайняти за 850-900 грн.

У Грибівці широкий піщаний пляж. Тож місце можна знайти завжди. Основний мінус - водорості, яких чимало у воді. Наприкінці липня Чорне море тут зацвіло. Водорості певний дискомфорт створюють, кажуть відпочивальники.

Серед основних розваг - катання на бананах за 75-100 грн із людини, катамаранах по 150 грн за годину та спускання з гірок. Три спуски обійдуться у 50 грн.

У селі є чимало кафе та їдалень. Порція шашлику обійдеться у 100-140 грн. Пиво вартує по 25-30 грн за 0,5 л. Найдешевший комплексний обід коштує 120 грн на людину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як українці відпочивають на Азовському морі - яскраві фото

На місцевому ринку продають багато морепродуктів. 100 г королівських креветок можна узяти за 40 грн. Дрібніші вартують по 30 грн. Продаються також мариновані кальмари, каракатиці, восьминоги. Ціна за 100 г стартує від 50 грн. Делікатесом вважається м'ясо чорноморської акули - катрана. За 100 г маринованого і готового до вживання продукту просять від 80 до 120 грн. За кавуни місцеві беруть по 15 грн за кг. Диня дорожча - 25 грн за кг.

Вода в Чорному морі перетворюється на зелений кисіль через зміну клімату, опріснення, аномальні температури, каналізаційні скиди. Якщо так продовжуватиметься далі, то море може загинути за 10-20 років. Про це каже еколог Артур Микита.

Зараз ви читаєте новину «Пахлава, вино, креветки - як українці відпочивають на Чорному морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути