понеділок, 17 січня 2022 02:52

"Учні з них насміхаються": у школах дітей-пільговиків відсаджують від однокласників і годують інакше

"Учні з них насміхаються": у школах дітей-пільговиків відсаджують від однокласників і годують інакше
На фото страви, якими годуть в школі Червонограда. Рис і риба - це для пільговиків. Картопляне пюре і рибна котлета - тим, хто платить. Фото: Юлія Дмитрук

У Червонограді Львівської області школярів-пільговиків годують окремо від їхніх однокласників. Учням дають інші страви та садять за окремим столом.

Про це повідомила членкиня громадської ради при виконкомі Червоноградської міськради Юлія Дмитрук у Facebook-спільноті "Батьки SOS".

Активістка розповіла, що до неї звернулись батьки першокласниці, яка навчається в одній зі шкіл Червонограда та отримує безплатне харчування. Через те, що діти харчуються окремо, з них насміхаються інші учні.

"Діти-пільговики отримують харчування у початкових класах безкоштовно і вартість їх порції складає 34 грн. Решта ж учнів купує собі порцію за 35 грн. Якщо у класі є пільговики, то їм накривають окремий стіл від решти однокласників. Діти насміхаються із пільговиків, з приводу чого і звернулася до мене мама першокласниці", - написала Дмитрук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Салат табуле та бурякові панкейки: шкільне меню страв змінили за рецептами Євгена Клопотенка

Додала, що невідомо поки, хто дав таку вказівку, але така ситуація "є у багатьох школах Червонограда". Активістка також опублікувала фото того, який вигляд має поділене меню для дітей.

"Рис і риба - це для пільговиків, а картопляне пюре і рибна котлета - для тих, хто платить. Така собі сегрегація", - зауважила Дмитрук.

У травні торік представили нове шкільне меню на чотири тижні зі 160 страв. Презентували меню перша леді Олена Зеленська, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, міністр освіти Сергій Шкарлет і шеф-кухар, який розробляв страви для школярів, Євген Клопотенко.

Що батькам подобається у шкільній харчовій реформі, а що ні, - читаєте за посиланням.

Зараз ви читаєте новину «"Учні з них насміхаються": у школах дітей-пільговиків відсаджують від однокласників і годують інакше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути