Ексклюзиви
неділя, 19 травня 2019 21:41

У Харкові мітингували проти повернення проспекту Жукова

У Харкові мітингували проти повернення проспекту Жукова
У Харкові влаштували мітинг проти повернення проспекту Григоренка імені маршала Георгія Жукова. Фото: Громадське

У Харкові влаштували мітинг проти повернення проспекту Петра Григоренка імені маршала СРСР Георгія Жукова.

Акція під назвою "Ні м'яснику Жукову на мапі України" відбулася біля пам'ятника маршалу СРСР. У ній взяли участь близько 200 харків'ян, повідомляє Громадське.

Учасники акції принесли із собою цеглини, аби покласти їх біля постаменту пам'ятника. Вони пояснили, що цегла символізує загиблих у боях під час Другої Світової війни під командуванням Жукова.

На акції харків'яни тримали в руках безліч плакатів з малюнками маршала Жукова в образі "м'ясника", з написами "Маршалу смерті місце на кладовищі історії" та іншими. Учасники мітингу заявили, що виступають за демонтаж пам'ятника, але наголосили, що це треба робити на законних підставах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міський голова Харкова виступив проти декомунізації

На противагу учасникам акції зібралися прихильники Жукова, які намагалися не дозволити активістам покласти цеглини до пам'ятника, внаслідок чого виникли сутички.

Акція завершилась запуском плакату з зображенням маршала Жукова в образі "м'ясника" до неба, прив'язаним до повітряних кульок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди готові захищати український Харків силоміць - активіст

Нагадаємо, міськголова Харкова Геннадій Кернес заявив, що підтримає ідею повернути станції метро та одному з проспектів міста ім'я маршала СРСР Георгія Жукова, якщо відповідна петиція на сайті міськради набере необхідну кількість голосів. Через два дні петиція набрала необхідні 5 тисяч голосів.

Також Кернес хоче прибрати намет зі збору допомоги українським військовим з центральної площі міста — майдану Свободи. Проте суд не підтримав відповідний позов міськради Харкова.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові мітингували проти повернення проспекту Жукова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути