понеділок, 08 січня 2018 04:19

Суд відхилив апеляцію майора, який допустив цивільних на калинівський арсенал

  Майор Роман Бондарець не зміг довести суду, що допуск цивільних осіб на територію арсеналу - не його вина. Фото: vn.depo.ua
Майор Роман Бондарець не зміг довести суду, що допуск цивільних осіб на територію арсеналу - не його вина. Фото: vn.depo.ua

У Апеляційному суді Вінницької області розглянули апеляційну скаргу майора Романа Бондарця на постанову Калинівського районного суду, якою його визнали винним у недбалому ставленні до військової служби та оштрафували, повідомляє vn.depo.ua.

Майор Бондарець написав апеляційну скаргу, у якій просив скасувати рішення районного суду, його не штрафувати, а провадження закрити.

Представник військової прокуратури Центрального регіону України В'ячеслав Музика, який був присутній на засіданні, сказав, що недбале ставлення до військової служби майора полягає в тому, що чергові КПП йому (Бондарцю - Gazeta.ua) не повідомили про те, що командир наказав їм пропустити на технічну територію осіб в обхід усталеній процедурі допуску на режимний об'єкт.

"Якщо командир дав вказівку, то Бондарець мав цей факт виявити, черговий мав йому доповісти. Але цього не відбулося. Свою вину він визнавав і при складанні протоколу, і в суді першої інстанції", - аргументував військовий прокурор Музика.

Суд ухвалив рішення: постанову Калинівського районного суду не змінювати та залишити в силі, а апеляційну скаргу Романа Бондарця залишити без розгляду. Вже після завершення судового розгляду стало відомо, що майора після цієї ситуації ще й понизили в посаді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовий, який відповідав за охорону 48-го арсеналу, оскаржує штраф

Протокол на майора склали за статтею "Недбале ставлення до військової служби". Калинівський райсуд виніс постанову 10 листопада 2017 року, якою майора Бондарця оштрафували на 2465 грн. Також він має сплатити 320 грн судового збору.

Зараз ви читаєте новину «Суд відхилив апеляцію майора, який допустив цивільних на калинівський арсенал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути