Ексклюзиви
вівторок, 11 грудня 2018 13:18

Суд і поліція підтвердили законність дій т.в.о. ректора Одеського медуніверситету Юрія Сухіна

Суд і поліція підтвердили законність дій т.в.о. ректора Одеського медуніверситету Юрія Сухіна
Т.в.о. ректора Одеського медичного університету Юрій Сухін повернувся на роботу в супроводі судових виконавців. Фото: GoGetNews

Тимчасово виконуючий обов'язки ректора Одеського медичного університету Юрій Сухін повернувся на роботу в супроводі судових виконавців. Про це повідомляє Київ Сіті.

Нагадаємо, влітку після серії перевірок Міністерство охорони здоров'я звільнило ректора вузу Валерія Запорожана, призначивши виконувати обов'язки Владлену Дубініну. Колектив університету оскаржив указ міністерства, і 29 серпня Окружний адміністративний суд Києва своєю постановою зобов'язав МОЗ зупинити всі дії, пов'язані з призначенням або звільненням керівництва вузу. Міністерство судове рішення проігнорувало.

Вранці 10 грудня судові виконавці в супроводі співробітників поліції зняли пломби з приміщення ректорату і розблокували роботу вузу. На підставі рішення вченої ради вищого навчального закладу, постанов судів та Єдиного держреєстру юридичних і фізичних осіб тимчасово обов'язки ректора виконує Юрій Сухін.

"Зараз все повертається в нормальне русло: провели засідання ректорату, прийняли рішення і повертаємося до повноцінної роботи", - повідомив проректор Костянтин Талалаєв.

Як повідомляє Українська правда, МОЗ назвало дії керівництва вузу спробою рейдерської атаки. Зі свого боку глава Одеської поліції Дмитро Головін заяву міністерства спростував: "Є рішення суду і відкрито виконавче провадження".

За інформацією ЗМІ, на момент звільнення ректор Запорожан перебував на лікарняному. Постанову суду про незаконність відповідного указу міністерства Уляна Супрун назвала "абсурдом" і заявила, що МОЗ не має наміру його виконувати.

Зараз ви читаєте новину «Суд і поліція підтвердили законність дій т.в.о. ректора Одеського медуніверситету Юрія Сухіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути