Ексклюзиви
пʼятниця, 15 грудня 2017 07:10

Сутички і суміш із вогнегасників: активісти зірвали антиукраїнський форум

Сутички і суміш із вогнегасників: активісти зірвали антиукраїнський форум
Полтавські активісти намагалися потрапити на антиукраїнський форум. Охорона спа-косплексу застосувала проти них вогнегасники. Фото: Полтавщина

У селі Верхоли Полтавського району активісти зірвали антиукраїнський форум. Захід мав відбутися на території спа-комплексу під виглядом польсько-української конференції. Про це стало відомо 15 грудня 2016 року.

Місцеві націоналісти на чолі з депутатом полтавської міськради Юліаном Матвійчуком намагалися пройти на форум під виглядом слухачів і зафіксувати антиукраїнську діяльність. Проте охоронці їх не пропустили. Почалися сутички, штовханина. Охорона розпилювала на активістів суміш із вогнегасників, пише "Полтавщина".

"Під видом польсько-українських відносин студентів з аграрної академії звозили у "Верхоли", аби промити мізки "Защитой русского языка в Украине". Коли організаторів проінформували про збори патріотів біля комплексу, автобуси розвернули по причині "відключення світла в Верхолах". Аналогічна конференція вдало пройшла в Дніпрі, а у Львові була зірвана. Незареєстрованій польській організації було перераховано чималу суму коштів з відомого російського фонду для проведення по Україні заходів "Польща і Україна — проти Євросоюзу". На заходах обговорюється відверті сепаратистські та проросійські питання", - сказав Матвійчук.

Інший провокаційний захід мав відбутися в Одесі у квітні цьогоріч. За $10 доларів учасники організованої ходи повинні були видавати себе за представників болгарської етнічної національної меншини та обурюватися щодо "утисків". Як повідомили в СБУ, акцію організовували та фінансували з території Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська контррозвідка влаштовує провокації, використовуючи місію ОБСЄ

20 травня 2017 року в Ужгороді планувалася ще одна російська провокація. Конференцію представників нацменшин хотіли використати для закликів надати Закарпатській області автономного статусу. Крім того, російські представники планували ініціювати сутички з поліцією через проплачених псевдоактивістів. Також у кількох районах області розклеїли агітаційні конструкції угорською мовою. Правоохоронці виявили, що їх замовила особа, що тісно контактує з російськими інформаційними центрами.

Російська радіостанція "Ехо Москви" запустила скандальне опитування. У росіян поцікавилися, кого вони більше бояться зустріти вночі - чеченця чи українця. За результатами сайтового голосування, 58% опитаних злякалися українця. 31% - чеченця. Проте опитування телефоном дало протилежні цифри. Російські активісти обурилися діями радіостанції і висміяли опитування.

Зараз ви читаєте новину «Сутички і суміш із вогнегасників: активісти зірвали антиукраїнський форум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути