Ексклюзиви
вівторок, 16 липня 2019 16:23

Строковик підстрелив злодія на території військової частини

Строковик підстрелив злодія на території військової частини
Військову частину хотіли обікрасти. Фото:images.unian.net

Близько четвертої ранку 16 липня в Одесі затримали зловмисника, який намагався вкрасти військово-технічне майно зенітного ракетного дивізіону.

Строковик змушений був застосувати зброю щодо злодія, повідомляє командування Повітряних сил Збройних сил України.

Патрульний території помітив біля техніки невідомого, про що відразу доповів черговому підрозділу, який за лічені хвилини прибув на місце з групою посилення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грабіжник намагався зарізати себе після того, як упіймався

"Зловмисника виявили в одному з контейнерів технічного майна зенітного ракетного дивізіону. Він застосував проти чергової зміни сльозогінний газ і спробував втекти", - повідомили у командуванні.

Після попереджувального пострілу в повітря один із військових вистрілив із автомата АК-74 зловмиснику в ногу. Під час затримання у чоловіка, крім балончика зі сльозогінним газом, був інструмент для відкриття контейнера, засоби радіозв'язку та сумки для перенесення краденого. Встановлено, що зловмисник діє не один - група з 3-х осіб очікувала його в автомобілі, їх затримати не вдалося.

Затриманому порушнику відразу надали першу медичну допомогу й доставили до медичного закладу. За словами затриманого, йому - 18 років, він живе в Києві.

"Ознаки дії групи осіб свідчать про те, що це була спроба заволодіти дорогими деталями техніки з метою збуту, однак слідство не виключатиме й інші версії", - сказано в повідомленні.

У командуванні додали, що патрульний підрозділу, який поранив зловмисника в ногу, – солдат-строковик, вже рік служить у ЗСУ. Керівництво високо оцінило його чіткі дії з виявлення та затримання порушника. Зокрема, як зазначив начальник Управління безпеки військової служби Повітряних сил ЗСУ Ігор Педан, солдат не розгубився, діяв впевнено, стріляв влучно, щоб заподіяти найменшу шкоду порушнику.

"Це свідчить про його стабільний морально-психологічний стан і відмінну підготовку. Після більш детального вивчення події командування частини планує заохотити цього військовослужбовця", - сказав Педан.

У Миколаєві до 3-х років тюремного ув'язнення засудили поліцейського Максима Гущина, який хотів створити банду злодіїв.

Зараз ви читаєте новину «Строковик підстрелив злодія на території військової частини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути