Ексклюзиви
пʼятниця, 12 лютого 2021 18:17

Стрілянина в центрі міста: замість святкувати весілля, гості дають свідчення
7

У п'ятницю, 12 лютого, в центрі Полтави сталася стрілянина. Місцевий житель зробив декілька пострілів у повітря з пістолета, виставивши зброю з водійського вікна іномарки під час руху в весільному кортежі.

Стрілянину в центрі міста влаштував запрошений на весілля юнак
Фото: instagram.com/stories/elizaveta.leshko
Стрілянину в центрі міста влаштував запрошений на весілля юнак
Стрілянину в центрі міста влаштував запрошений на весілля юнак
Відео стрільби з водійського вікна автомобіля опублікувала блогерка @elizaveta.leshko
Стрілянину в центрі міста влаштував запрошений на весілля юнак

Відео стрілянини опубліковала в Instagram користувачка @elizaveta.leshko. Там його й побачила поліція, розповів у коментарі Gazeta.ua пресофіцер ГУ Нацполіціїв в Полтавській області Роман Грішин.

Правоохоронці одразу відкрили кримінальне провадження за фактом хуліганства з використанням вогнепальної зброї. По гарячих слідах з'ясували особу стрільця. Ним виявився 18-річний полтавець. Із соціальних мереж відомо, що стрілянину відкрив водій автомобіля, що їхав навколо парку Корпусний сад. Судячи з відео, яке опублікувала пасажирка цього автомобіля, чоловік тримав у руці предмет, подібний до переробленого стартового пістолета Retay XR9.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік стріляв у "підозрілих осіб" з балкона: фото

"Відео одразу побачили багато людей і повідомили до поліції близько 12:00. В ході оперативних заходів поліції вдалося швидко встановити особу, причетну до інциденту. У 18-річного чоловіка вилучили зброю, з якої, ймовірно, були зроблені постріли. Найближчим часом проведуть експертизи, щоб встановити, яка це саме зброя і чи була загроза людям, які в той момент перебували поруч", - сказав речник поліції.

Знайшли машину на вулиці в Київському районі міста. За фактом хуліганства, вчиненого з використанням вогнепальної зброї, слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Санкція статті передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі.

Автор: instagram.com/stories/__nagornaya_s__
  Стрілянину в центрі міста влаштував запрошений на весілля юнак
Стрілянину в центрі міста влаштував запрошений на весілля юнак

За даними місцевого інтернет-видання "Полтавщина", стрілянина відбулася на честь весілля полтавки Софії Нагорної. Вона - сестра Олексадра Вінниченка, одного з 5 обвинувачених у кримінальній справі, пов'язаній з летальним використанням вогнепальної зброї. Стрілянина на пляжі в полтавському мікрорайоні Дублянщина сталася 10 серпня 2017 року. Тоді був убитий чоловік, а також поранений 7-річний хлопчик і четверо дорослих.

У Полтаві сталася стрілянина. Важко поранили 36-річного Олександра Соколовського. Він є фігурантом у справі щодо стрілянини на пляжі в Полтаві 10 серпня 2017-го. Тоді був убитий чемпіон України зі змішаних єдиноборств Святослав Пелипенко, постраждали 7-річний хлопчик, орендарі частини пляжу та його син.

Зараз ви читаєте новину «Стрілянина в центрі міста: замість святкувати весілля, гості дають свідчення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути