середа, 03 лютого 2021 10:21

Спочатку дістав старшого, бо ішов на дно - поліцейський витяг з річки родину
6

Родину з 2 дітьми, що провалилася під кригу в селі Березняки Лубенського району на Полтавщині, врятував місцевий поліцейський.

Це сталося в неділю 31 січня, розповіли у відділі комунікації ГУ Нацполіції в Полтавській області.

Старший лейтенант поліції Ярослав Семенець врятував родину Бабичів з крижаної води
Фото: pl.npu.gov.ua
Старший лейтенант поліції Ярослав Семенець врятував родину Бабичів з крижаної води
Старший лейтенант поліції Ярослав Семенець врятував родину Бабичів з крижаної води
За порятунок родини Бабичів старший лейтенант поліції Ярослав Семенець нагороджений "Знаком Пошани"
За порятунок родини Бабичів старший лейтенант поліції Ярослав Семенець нагороджений "Знаком Пошани"

Родина з 2 дітьми - синами 3 та 13 років - у вихідний день гуляла біля річки Гребиха. Діти каталися на санчатах. В одну мить радісні вигуки змінилися на крики про допомогу.

"Ми вирішили з дітьми прогулятися на річці. Фотографувалися, каталися на льоду. І в одну мить дитина провалилася разом із меншим братом у воду", - розповідає жителька села Березняки Ольга Бабич.

Автор: pl.npu.gov.ua
  Ольгу Бабич та її родину з крижаної води врятував поліцейський
Ольгу Бабич та її родину з крижаної води врятував поліцейський

Санки з молодшим хлопчиком були на замерзлій водоймі на відстані близько 10 м від берега, коли під ними тріснув лід, і дитина опинилася в крижаній воді. Намагаючись самостійно врятувати дитину, батьки разом зі старшим сином також провалилися під лід.

Все могло б завершитися трагедією, якби в цей момент поруч не опинився старший інспектор сектору реагування патрульної поліції Лубенського районного відділу поліції Ярослав Семенець.

"Того дня я проїжджав повз річку Гребиху. Звернув увагу, що кригою ходять чоловік, жінка і двоє дітей. Буквально за декілька секунд, повернувши голову ліворуч, я побачив, що вони вже провалилися під лід і прохають про допомогу", - розповів поліцейський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибалки провалилися під лід і потонули - серед них дитина

Він різко зупинився та вискочив з машини. Знав, що в багажнику є буксирний трос. Схопив його та побіг до водойми. Знаючи, що лід крихкий, вирішив наближатися до родини, що борсалася у воді, повзком. Наблизився на довжину мотузки.

"Спочатку кинув мотузку 13-річному хлопцю, оскільки він, можна сказати, вже йшов на дно. Спочатку витягнув його. Потім 3-річного хлопчика, якого батько однією рукою тримав над водою. Потім - жінку, і останнім - чоловіка", - розповів Ярослав Семенець.

Посадивши врятованих до теплого автомобіля, відвіз родину до їхнього місця проживання. Усі четверо добряче злякалися та сильно змерзли. Але ушкоджень не отримали, тому від медичної допомоги відмовилися.

2 лютого начальник поліції Полтавщини Іван Вигівський нагородив старшого лейтенанта поліції Ярослава Семенця відзнакою Головного управління поліції області "Знак Пошани".

Поліцейський не відчуває себе героєм - вважає, що на його місці так вчинив би кожен.

2 людини урятував головний інженер Черкаситеплокомуненерго Микола Джулай. 31 січня 70-річна жінка і її 45-річний син провалилися під лід на каналі в селі Худяки під Черкасами.

Зараз ви читаєте новину «Спочатку дістав старшого, бо ішов на дно - поліцейський витяг з річки родину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути