Ексклюзиви
середа, 13 жовтня 2021 14:37

"Він був абсолютно щасливим": у Харкові прощаються з музикантом Міськом Барбарою – фото
9

Прощання з музикантом і актором Михайлом "Міськом" Барбарою почалося в харківському Свято-Дмитрівському храмі Української греко-католицької церкви. Провести покійного в останній путь приходять десятки людей. Приносять вінки та квіти.

На прощання з Міськом Барбарою прийшли десятки людей – друзі, знайомі, колеги і харків’яни
Фото: Ольга СТЕНЬКО
На прощання з Михайлом Барбарою люди приходять з квітами
На прощання із Михайлом приїхав і український письменник, поет та музикант Сергій Жадан (стоїть у куртці та білій футболці з намальованим тризубом)
З Михайлом Барбарою прощаються у храмі Української греко-католицької церкви
Труну з тілом музиканта привезли на чорному катафалку

Місько Барбара несподівано помер удома 11 жовтня. Йому було 49 років.

"Він звечора погано почувався, приїхала "швидка". Тиск був у нормі, легені чисті. Поставили крапельницю – стало легше. Ніч спав спокійно. Ранком знову запаморочилося в голові. Після обіду стало гірше. Його останні слова були: "Посидь біля мене". І все. Викликала "швидку". Але лікарі вже…констатували", - каже дружина музиканта Світлана Олешко.

З Михайлом вони прожили 15 років.

"Він був абсолютно щасливою людиною. Мав море планів, ідей, пісень, театральних проєктів. Хотів їх утілити з різними музикантами. Був на злеті. Вигорання не було. Якось так сталося, що в нас була серія зустрічей з давніми друзями. Микола Княжицький приїхав, Ірина Подоляк приходила. Він почав записувати блок про культуру, ми записали три програми. Дві вже змонтовані. Всі як один говорили, як він гарно виглядає, в якій прекрасній формі. Ми були щасливі, - додала Світлана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Важливо робити те, що любиш. І любити те, що робиш" - Місько Барбара

Священики почали правити в церкві чин похорону. Після цього Барбару поховають на харківському міському цвинтарі №2.

Михайло "Місько" Барбара народився 14 листопада 1971-го у Львові. Батько – інженер, мати – бібліотекарка. Закінчив школу з поглибленим вивченням німецької мови. Навчався в місцевому університеті ім. Івана Франка, на факультетах прикладної математики та філологічному. Відвідував Вільний український університет у Мюнхені та школу документалістики Анджея Вайди у Варшаві. Працював музейним доглядачем, ведучим ранкового й нічного ефіру радіо "Люкс", артдиректором нічного клубу "Лялька" й мистецької галереї "Дзиґа".

1989 року він став одним із засновників рок-гурту "Мертвий півень". Був вокалістом до 2011 року. Гурт записав 13 альбомів, ставав лауреатом фестивалів "Вивих" і "Червона рута".

З 1998-го Михайло мешкав у Харкові. Був актором місцевого театру "Арабески".

Зараз ви читаєте новину «"Він був абсолютно щасливим": у Харкові прощаються з музикантом Міськом Барбарою – фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути