Ексклюзиви
четвер, 11 квітня 2019 18:57

САП поміняє звинувачення в "справі Краяна": воно розвалюється?

САП поміняє звинувачення в "справі Краяна": воно розвалюється?

Тижневу перерву оголосив Малиновський районний суд Одеси в розгляді так званої "справи Краяна", головним фігурантом якої є чинний міський голова Геннадій Труханов.

Як повідомили в суді, після того, як були досліджені всі письмові докази, допитані обвинувачені і свідки, сторона звинувачення попросила перенести судове засідання на 3 тижні для підготовки клопотання про зміну обвинувачення, повідомляє "Думська".

Суд, однак, погодився відкласти засідання тільки на тиждень. Процес поновиться 16 квітня, о 10:00.

Відзначимо, що, згідно зі статтею 338 Кримінального процесуального кодексу України, "з метою зміни правової кваліфікації та/або обсягу обвинувачення прокурор має право змінити обвинувачення, якщо під час судового розгляду встановлено нові фактичні обставини кримінального правопорушення, у вчиненні якого обвинувачується особа".

Що нового дізналася Спеціалізована антикорупційна прокуратура в "справі Краяна" і як зміниться звинувачення, доки невідомо. У САП пояснюють своє рішення останніми подіями в залі суду: справа на межі повного розвалу. Так, один зі свідків (нардеп Олександр Дубовой, - Ред.) відмовився від показів, багато хто не з'явилися, оскільки перебувають на лікуванні, за кордоном або у відпустці.

Крім того, суд відмовився задовольняти клопотання прокурора про допит експертів, які дали в трьох експертизах абсолютно протилежні висновки щодо вартості колишнього адмінбудинку заводу "Краян", і про одночасний допит вже допитаних свідків, свідчення яких були суперечливими.

Зараз ви читаєте новину «САП поміняє звинувачення в "справі Краяна": воно розвалюється?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути