понеділок, 03 квітня 2017 01:03

Родина загинула по дорозі на Великодню службу
5

3 квітня 2010 року о 22.30 в аварії загинув начальник управління промисловості Полтавської облдержадміністрації 34-річний Тарас Ткаченко. Його легковик протаранила 14-тонна вантажівка із причепом, яка везла борошно на хлібокомбінат. В ДТП загинула дружина 33-річна Тетяна і 5-річна донька Ольга. Живим залишився тільки старший син 8-річний Олексій. Його із переломами і травмами діставали із автомобіля 12 рятувальників.

Автор: ua-reporter.com
  Вантажівка із борошном протаранила легковик родини Ткаченків.
Вантажівка із борошном протаранила легковик родини Ткаченків.
Автор: ua-reporter.com
  Вантажівка із борошном протаранила легковик родини Ткаченків.
Вантажівка із борошном протаранила легковик родини Ткаченків.
Автор: ua-reporter.com
  Вантажівка із борошном протаранила легковик родини Ткаченків.
Вантажівка із борошном протаранила легковик родини Ткаченків.

Родина Ткаченків прямувала до родичів у селище Нові Санжари, аби потрапити на богослужіння на Великдень, який того року відзначали 4 квітня. Після аварії в кюветі залишились шматки металу, пофарбовані яйця і паски.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 147 студентів розстріляли в університеті

За місяць до загибелі Тарас Ткаченко говорив, що сімейних фотографій у них дуже мало.

Автор: Фото kp.ua
  Останнє фото родини Ткаченків
Останнє фото родини Ткаченків

Поховали загиблих на кладовищі в приміському селі Розсошенці. Квітів принесли так багато, що не видно було хрестів. Доньку поклали поміж матір'ю і батьком, на могилі залишили плюшевого ведмедя.

Тарас Ткаченко з 2005 року очолював Головне управління промисловості та розвитку інфраструктури Полтавської облдержадміністрації.

"Був хорошим керівником і справжнім професіоналом. У свої 34 роки встиг багато. Отримав дві вищі освіти. Працював на двох потужних підприємствах області - "Полтаваобленерго" і "Електромотор". Йому пророкували велике майбутнє", - розповів Андрій Баранов, заступник голови Полтавської ОДА.

Тетяна викладала англійську мову в школі-гімназії №32.

  Родина Ткаченків
Родина Ткаченків

"Знаєте, я добре пам'ятаю цей день. Ми з татом, мамою і Олечкою їхали в машині. Нам було весело, а потім у мене заболіла голова, і я приліг на сидіння. Раптом щось сильно вдарило. Далі було темно. Почув голос якоїсь тітки. Вона питала: "Є живі? Відгукніться! " Я відкрив очі і навіть не відразу зрозумів, де перебуваю. Потім дізнався, що лежу в розбитій машині. До тітки, яка мене кликала, підбіг чоловік. Мені сказали спробувати встати, але я не міг: дуже сильно боліла нога. Дядько взяв палицю і почав виламувати нею двері машини. Я не розумів, де батьки, адже тільки що сиділи поруч. І раптом побачив тата і маму. Вони стояли на дорозі, у мами на руках була Оля. "Мам, тато!" - закричав. Але вони чомусь не підійшли. Батьки були дуже засмучені. Я продовжував їх звати, а вони просто стояли і сумно на мене дивилися. Потім зникли. Просто випарувалися, як у якомусь фільмі", - розповів Олексій Ткаченко за два роки після аварії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я зробила це" - Яна Зінкевич самостійно спустилася з трапу літака

"Наступні вісім місяців стали найважчими в нашому житті. У лікарні у Льоші виявили дуже серйозні травми: права нога фактично роздроблена на частини, перелом руки, пошкодження майже всіх внутрішніх органів. Онука відразу поклали на операційний стіл. Лікарі не давали йому жодних шансів. Нам сказали: "Все в руках Господа. Моліться". Не знаю, як пережила той час, поки тривала операція. Спасибі хірургам, вони фактично зібрали Льошину ногу по частинах. Але після операції онук не прийшов до тями. А на голові у нього почала рости величезна гематома. Лікарі намагалися мене підбадьорити, обнадіюючи: мовляв, так буває, скоро він отямиться. Але цього не відбувалося. Льоша пролежав без свідомості тиждень. Відкрив очі лише на восьмий день. На щастя, найгірші побоювання не підтвердилися, мозок не постраждав. Гематома почала зменшуватися", - розповіла Лідія Журавель, бабуся по лінії матері Олексія Ткаченка.

Хлопець пішов до школи, де раніше працювала вчителем мати. Продовжити танцювати не дозволили лікарі. Тому почав ходити в гурток співів.
Брав участь у конкурсі "Голос країни. Діти", де заспівав італійську пісню.

Хоча далі і не зміг пройти, але став ведучим шоу.

Потім виграв під час інтернет-голосування в проекті "Голос країни. Діти".

Олексій мріє бути співаком.

"Я хочу бути в першу чергу співаком, а потім - ще телеведучим і астрономом. У минулому році мені Святий Миколай такий телескоп приніс", - розповів Олексій Ткаченко.

Продовжує займатися вокалом.

Зараз ви читаєте новину «Родина загинула по дорозі на Великодню службу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути