Ексклюзиви
пʼятниця, 19 травня 2017 18:47

Прикордонники відрізали два села від України

Прикордонники відрізали два села від України
Прикордонники перекрили доїзд до двох сіл на Одещині / фотО: PMG.ua

У складній ситуації опинилися жителі сіл Новоалександрівка і Нові Бутори Великомихайлівського району Одеської області. Під час проведення демаркаційних робіт на кордоні з Придністров'ям вони перекрили єдину дорогу, яка б пов'язала села з рештою України.

Про це пише "Думская".

Новоолександрівка і Нові Бутори розташовані всередині невеликого виступу, врізаються в територію невизнаної Придністровської молдавської республіки. Автомобільне сполучення з областю раніше здійснювали за допомогою дороги, 900 м якої проходять через територію Придністров'я.

17 травня у сільські ради прийшли повідомлення від прикордонників, що через проведення демаркації кордону дану ділянку закриють для перетину людьми і автомашинами.

"Вчора, 18 травня, о 20:00 прикордонники здійснили обіцяне, давши нам менше двох діб, фактично поставили перед фактом. Таким чином, з учорашнього вечора нас відрізали від України. Ми не можемо залишити свої населені пункти, постачання хліба та інших продуктів не здійснюють, "швидка" до нас приїхати не може", - каже голова сільради Новоалександрівки Людмила Чебан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штампи і кліше з Росії: прикордонники затримали злочинців

У Держприкордонслужбі кажуть, що не раз попереджали про скрутне становище сіл.

"Наше відомство з 2011-2012 років регулярно звертається до місцевих сільрад, до райадміністрації, зокрема до облдержадміністрації із проханням вжити заходів щодо будівництва об'їзної ділянки дороги. Тільки цього року ми в лютому, березні і в травні письмово попереджали про необхідність нарешті вирішити це питання. На жаль, за ці роки жодної реакції не було. Але будівництвом доріг опікуються не прикордонники, а інші структури. Наше завдання - забезпечити безпеку громадянам України протягом 450 кілометрів кордону з Придністров'ям - не найспокійнішим регіоном, де до України налаштовані далеко не благодушно", - каже Андрій Білобородченко, спікер прикордонників у Південному регіоні.

Прикордонники готуються до безвізу.

"На даному етапі у нас всі 157 основних пунктів пропуску технічно обладнані для біометричного контролю. Вся необхідна апаратура є як на першій, так і на другій лінії прикордонного контролю. 127 пунктів пропуску підключили до баз даних Інтерполу. Їх менше, тому що на деяких залізничних пунктах у цьому немає необхідності", - каже спікер Олег Слободян.

Зараз ви читаєте новину «Прикордонники відрізали два села від України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути