Ексклюзиви
вівторок, 16 жовтня 2018 17:10

Повідомили подробиці спалаху сибірської виразки

Автор: Кореспондент
  Одещина: усім тваринам Саратського району зробили щеплення від сибірської виразки
Одещина: усім тваринам Саратського району зробили щеплення від сибірської виразки

У селі Миколаївка-Новоросійська Саратського району на Одещині після виявлення сибірської виразки наклали карантин лише на двір, де жила корова.

Хворобу виявили випадково під час вакцинування тварин.

"Після того, як у селі Міняйлівка 5 людей госпіталізували з діагнозом "сибірська виразка", вирішили вакцинувати усіх свійських тварин у районі. Черга дійшла до села Миколаївка-Новоросійська. В одного чоловіка щеплення робили 4 коровам. Одна з них, 8-річна корова, померла. Згодом аналізи крові показали вірус сибірської виразки. Корову спалили", - розповідає Gazeta.ua голова райдержадміністрації Антон Лобан.

Раніше повідомляли, що село закрили на карантин до 28 жовтня. У одного з місцевих жителів виявили хвору на сибірку корову. Люди не заразилися.

5 людей госпіталізували з діагнозом "сибірська виразка" у селі Міняйлівка Саратського району на Одещині 2 жовтня. Шкіра на їхніх руках вкрилася гнійними ранами.

Люди заразилися від інфікованої корови, яку різали в односельчанки. За словами голови села Ліліана Дікусара, потерпілі вже вилікувались. Більше хворих не виявили. Усіх тварин вакцинували. Власниці хворої корови купили новий холодильник. Її побутову техніку спалили разом із м'ясом.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили подробиці спалаху сибірської виразки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути