Ексклюзиви
пʼятниця, 08 лютого 2019 18:25

Посвятили підприємство зі спекотними умовами праці
6

У Вінниці посвятили підприємство "Електричні системи"
Фото: Фото: Ірина Кальченко
У Вінниці посвятили підприємство "Електричні системи"
У Вінниці посвятили підприємство "Електричні системи"
У Вінниці посвятили підприємство "Електричні системи"
У Вінниці посвятили підприємство "Електричні системи"

Сьогодні у Вінниці посвятили державне підприємство "Електричні системи", яке знаходиться на території колишнього 45 заводу.

"Наше виробництво виготовляє електричні кабелі для автомобілів Mercedes-Benz. Зараз у нас працює 1600 людей, частина навчається у Румунії", - коментує менеджер по роботі з персоналом, Катерина Галак.

"Ми беремо тих, хто хоче працювати, розрізняє кольори і має гарну моторику рук", - прокоментував Тіщенко.

У приміщенні зробили ремонт, але тут дуже жарко, знаходитись довго неможливо. А люди працюють там у три зміни по 8 годин. Щодо заробітної плати - різні версії.
" Усе залежить від виконаного плану. Про нього працівники дізнаються у процесі роботи. Перший місяць - 4000-4500гривень. У середньому отримують 8000 гривень", - каже Катерина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Московський патріарх Кирило побачив в Україні "повстання сил зла"

"У грудні зарплата була 8000 гривень, зараз ми збільшили її на 25%. Тобто люди отримують до 10000 гривень в місяць", - каже директор заводу, Олександр Тіщенко.

Працівники заводу іншої думки.

"Працюю на заводі майже рік. Цей місяць нам підвищили заробітну плату до 7300 гривень", - каже працівниця заводу, Інна Кобуладзе.

Робота полягає в упаковці джгутів. Люди по 8 годин стоять при температурі понад 24 градуси. Кожні дві години мають 5-хвилинку та 20 хвилин на обід.

Освячення розпочалось з молитви Митрополита Вінницького та Барського Православної Церкви України Симеоном. Обійшов територію заводу та окропив свяченою водою усіх присутніх людей. Хоча на заводі працюють не лише християни.

"Сьогодні ми маємо знаменну подію. Завод набирає великого розвитку. Ми бачимо, що є ще вільні місця для станків, а значить є вакансії. Люди можуть зароблять і в Україні. Не обов'язково їхати до Польщі. Я вважаю, що як і кожен будинок, такі організації мають бути освячені. Ми освячували вже подібні підприємства. Наприклад, завод з виготовлення консерв", - каже Митрополит.

"Освячення води – усвідомлення того, що вхід Бога у світ преображує його", - заявив духівник Українського католицького університету о. Ігор Пецюх.

Зараз ви читаєте новину «Посвятили підприємство зі спекотними умовами праці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути