неділя, 18 березня 2018 07:16

Побудували наймолодший зоопарк в Україні

  У Вінниці збудують міцні вольєри для ведмедів вартістю 10 мільйонів гривень. Фото: vinagrolis.com
У Вінниці збудують міцні вольєри для ведмедів вартістю 10 мільйонів гривень. Фото: vinagrolis.com

15 років тому відкрили Подільський зоопарк. Він - наймолодший в Україні. Зоопарк має на своїй території дитячі ігрові майданчики, зелені куточки.

У Вінниці, в Подільському зоопарку 18 травня завершать будівництво цілого комплексу для ведмедів. На це фонд регіонального розвитку і обласний бюджет надав 10 мільйонів гривень.

"Житло для ведмедів буде в 500 кв. м. У комплексі два басейни на 155 та 170 куб. метрів води. Для недопущення розвитку інфекційних захворювань тварин і людей, які там працюватимуть, облаштуєм спеціальну фільтраційну станцію, яка очищатиме воду з басейнів у 4 етапи. Вода буде повністю очищена від забруднення та хвороботворних організмів. Ведмежий куточок максимально схожий на їх природне середовище. В ньому обладнаємо гірки, басейни, барлогу для впадання у зимову сплячку та навіть залу для прогулянок. У нових вольєрах звірів утримуватимуть під відкритим небом, а від людей їх відділятиме міцне скло заввишки 3,4 метра", - розповідає Gazeta.ua директор вінницького зоопарку Євген Ткачик.

Зараз 5 ведмедів проживають у старому вольєрі. Умови їх утримання відповідають санітарним нормам та мають мінімально необхідний розмір для тварин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали зворушливе фото білого ведмежа в українському зоопарку

У Вінниці показали маленький мавпенят. Їх називають мармозетки-ігрунки. Привезли з Польщі. Зараз тварини адаптовуються до кліматичних умов. Найоптимальніша температура для мармозеток — 15-18 градусів тепла. Мармозетки важать 200 грамів, а самки ще менше. Вони поміщаються навіть у дитячу долоню. Залюбки їдять хліб, кріп, петрушку, солодкий перець, помідори, банани. Люблять відварену пісну курячу грудинку і дієтичне м'ясо кролика.

Зараз ви читаєте новину «Побудували наймолодший зоопарк в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути