Ексклюзиви
понеділок, 19 січня 2015 18:42

Поранених "кіборгів" доставили в Одесу: люди масово здають кров для бійців

В Одеський клінічний госпіталь доставили 26 військовослужбовців 93-ї бригади, серед яких 12 бійців у лежачому стані. Медики розповідають, що серед пацієнтів важкопоранених немає, в основному у хлопців мінно-осколкові поранення та конфузія. Більшість бійців захищали донецький аеропорт. Про це кореспонденту Gazeta.ua стало відомо з власних джерел.

Десятки небайдужих городян зібралися на обласній станції переливання крові, щоб хоч якось допомогти українським захисникам.

"Вони для мене справжні герої. Підставляють своє серце під пулі, щоб нам мирно спалося. Здати кров — це те мінімальне, що я можу зробити для них",- розповіла 35-річна одеситка Ганна Дячук.

Головний лікар станції Михайло Бартко запевнив, що здана донорами кров буде передана в усі лікувальні установи, які цього потребують.

"Зараз крові для "кіборгів" вистачає. У крайньому разі, бажаючі здати її можуть звертатися з наступного тижня", - наголосив медик.

Варто зазначити, що волонтери стурбовані і психічним здоров'ям бійців. Активістка Алла Русс розповіла, що в Одесі немає спеціалістів військової психіатрії. "Це звичайні хлопці, які бачили війну. Кожен вибух залишає моральну травму. Тому "кіборгів" потрібно спасати та реабілітувати", - зазначила вона. Всього у стінах Одеського військового госпіталя перебуває близько 150 українських бійців.

Зараз ви читаєте новину «Поранених "кіборгів" доставили в Одесу: люди масово здають кров для бійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути