вівторок, 11 жовтня 2016 14:46

Помер племінник Степана Бандери

Помер племінник Степана Бандери

10 жовтня на Тустановицькому кладовищі у Бориславі на Львівщині поховали 87-річного Тараса Бандеру, племінника Степана Бандери. Помер удома, 9 жовтня. Останні три роки його доглядали родичі. Дітей не мав, був неодружений.
"Бандери оселилися у Бориславі 1938 року. Тарасового батька Йосипа Бандеру переслідувала польська поліція. Втік на схід України, втратив зв'язок із родиною. 1941-го Тараса з матір'ю вивезли до Сибіру. Повернулися за 5 років, – розповідає історик, краєзнавець Роман Тарнавський. – Вступив до військового училища в Росії. Одного разу був на чергуванні, подзвонили зі штабу, і він представився. А вони обурено:"Какой еще Бандера?" Більше чергувати його не ставили. Вищу освіту Тарас здобув на військовому факультеті при Ленінградському інституті фізичної культури ім. Лесгафта. До пенсії працював інженером на підприємстві "Хлорпроект". Дуже піклувався про матір. Вона прискіпливо обирала невістку, тому і не знайшов собі пари. Був мовчазний, про особисте не розповідав нікому. Про знаменитого дядька говорив лише в родинному колі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В'ятрович презентує книгу про Волинь 1943 року

2009 року Тарасові Бандері дали звання почесного громадянина міста. Був майстром спорту зі стрільби з лука. Прославив Борислав тим, що створив школу лучників. Туди спортсмени з усього Союзу з'їжджалися на змагання. Підготував 19 майстрів спорту.

На похорон зійшлося 80 людей – друзі, учні-лучники, міські чиновники. Поховали поряд із матір'ю.

Нагадаємо, у Торонто на 64-му році життя пішла з життя Леся Бандера - донька видатного лідера українського націоналістичного руху.

Зараз ви читаєте новину «Помер племінник Степана Бандери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути