вівторок, 08 квітня 2014 18:46

Полтавські перевізники звинувачують мера в поборах

Полтавські перевізники звинувачують мера в поборах

13 полтавських перевізників звернулися в міське управління міліції із спільною заявою проти міськвиконкому. Мера Олександра Мамая та чиновників з транспортного управління звинувачують в поборах за маршрути. По факту звернення відкрили кримінальне провадження.

"Кримінальне провадження дійсно відкрите, але не особисто проти міського голови. Перевізників попросили міліціонерів перевірити міськвиконком на причетність до поборів. Звичайно, міський голова є начальником управління, тому його викликатимуть в міліцію. Він надаватиме пояснення, документи, договори, які укладалися з перевізниками, - повідомила Алла Квіта з полтавської обласної міліції. - Зараз вже почали проводити досудове розслідування, опитують перевізників".

Перевізники стверджують, після заяви їм почали погрожувати, що заберуть маршрути.

"Після того, як я поставила свій підпис в заяві, отримала інформацію, що мій маршрут №40 в Полтаві Мамай збирається забрати та віддати іншому підприємцю. Чула, він віддав уже мерові за це тисячу доларів. Почалися якісь перевірки, хочуть мене підставити, ніби маю неофіційні зайві автобуси. Створили спеціальну комісію, я швидко приїхала, щоб проконтролювати, то підставити мене не вдалося, - розповіла перевізник Олеся Ястреба. - Також чула, що можу не розраховувати на конкурси перевізників, бо не ношу в кабінети відкати".

Підприємці розказали, що місьвиконком створив приватну диспетчерську службу, яка за послуги почала брати в п'ять разів більше коштів.

"Раніше було комунальне підприємство, яке брало за кожного маршруту в місяць 250 гривень. Воно і зараз є, але нормально не працює. А приватники просять 1000-1500. Якщо не сплатиш, не допустять до маршруту, - розповіла одна із заявниць, не представилася".

Зараз ви читаєте новину «Полтавські перевізники звинувачують мера в поборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути