вівторок, 28 березня 2017 21:57

"Племінниця оніміла, тільки наступного дня заговорила" - житель Балаклії
11

Фото: Ельдар Сарахман

Мікрорайон нафтовиків в Балаклії найбільше постраждало від вибухів на військовій частині. В усіх будинках вилетіли вікна. Плівки та рейки людям дають безкоштовно біля приміщення місцевого коледжу.

"Я вивозив родичів з міста. Ніч, фари освітлюють дорогу і тут раптом почали бігти собаки. Їх було сотні. У бік міста я їхав один. Мені на зустріч - колони машин. В лісосмугах побачив військових - палили багаття і ховалися. Думаю, що втекли з частини першими. Ближче до міста почали йти люди. Хто в халаті, хто в шортах і шльопанцях, дітей закрутили в рушники, простирадла та ковдри. Це було дуже страшно. Як у фільмах про війну. Бачив людей, які вели корів або мопеди. На мосту стояли військові, пропустили без питань, тільки попросили берегти себе. У самому містечку нікого не було. Від вибухової хвилі кілька разів ледь не перевернуло "Ниву", - розповів Олександр Шелест. Показує квартиру своєї сестри на вулиці Гагаріна, 4 в мікрорайоні "Нафтовиків". Тут зірвані шпалери, погнуло шафи і винесло вікна з рамами. В дворі лежала частина ракети. Її підчіпили до вантажівки і витягли із клумби.

"Добре, що сховалися в підвал, тому що не вижили б. В Ниву посадили 9 осіб і виїхали з міста. 8-річна племінниця оніміла і тільки на наступний день почала розмовляти. Змогла заснути тільки у мене на грудях".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літак чи безпілотник випустив дві ракети по артскладам в Балаклії.

"Живу в 9-поверхівці. Вночі проснувся від дуже гучного противного звуку. Мабуть, то великий безпілотник заходив на артсклади зі сторони міста. Потім почались вибухи. Швидше за все, нас сепаратисти атакували. В минулому році теж були спроби підпалу боєприпасів", - сказав Роман Якубовський, таксист.

"Єдині хто залишився в містечку того дня – алкоголіки. Збирати уламки боєприпасів і здавати як кольоровий метал. Коли почалася пожежа, зібрав усіх бабусь із під'їзду і пішли в підвал. Там чекали до ранку", - розповів Анатолій, житель мікрорайону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові фотографії Балаклії вразили руйнуваннями.

Біля місцевого коледжу - дві черги. Городяни отримують ремонтні матеріали і продукти. В їдальню їм дають борщ, перлову кашу, чай і бутерброди з шинкою.

"Про гуманітарку почули мешканці центру міста, який не постраждав від вибухів і по чотири рази стають у чергу. Наші мужики готові таких розумників бити і дуже сильно", - розповіла місцева Тетяна Різніченко.

Міський голова Іван Столбовий пообіцяв відремонтувати вікна мешканцям мікрорайону за бюджетні кошти.

Повний репортаж з Балаклії читайте у новому номері журналу "Країна"

Жителі Балаклії показали руйнування квартир після вибухів на військовій базі. Від снарядів і ракет 25 будинків повністю знищені. В місті продовжується відновлення газопостачання.

Зараз ви читаєте новину «"Племінниця оніміла, тільки наступного дня заговорила" - житель Балаклії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути