пʼятниця, 31 липня 2020 17:31

Перепели на мангалі: готуємося до пікніка на дачі

  Перепелине м'ясо
Перепелине м'ясо

Колись перепелів добували виключно на полюванні, а м'ясо невеликої птиці вважалося стравою, гідною царського столу. Сьогодні в усіх куточках світу перепілок вирощують на спеціалізованих фермах. І кожна господиня може урізноманітнити меню своїх домочадців смачним дієтичним м'ясом. Ну а ми розповімо, як приготувати перепела на мангалі так, щоб ваш пікнік залишив у вас лише приємний післясмак.

Користь страв з перепелиного м'яса

Дієтологи вважають перепелине м'ясо навіть кориснішим, ніж курятина і кролятина. А алергологи відзначають його абсолютну гіпоалергенність, що не може не радувати людей, вимушених ретельно продумувати свій раціон.

Щоб оцінити користь страв з перепелів для організму, варто детально вивчити склад продукту. Він містить:

● Вітаміни: А, групи В, D, К.
● Макро- і мікроелементи: залізо, магній, фосфор, селен, калій, мідь, цинк, марганець.
● Амінокислоти, в тому числі незамінні: гліцин, аргінін, лізин, лейцин, аспарагінову і глутамінову кислоти.

Калорійність 100 грамів перепелиного м'яса становить всього 150 кКал, тому вживати його можна навіть на найсуворіших дієтах. Продукт сприятливо впливає на серцево-судинну систему, знижуючи шкідливий холестерин. Перепелине м'ясо добре засвоюється і не перевантажує шлунково-кишковий тракт, тому його рекомендують вживати в період відновлення після операцій, важких хвороб, травм. А ендокринологи навіть відзначають, що при регулярному включенні перепілки в меню їх пацієнтів з діабетом, рівень цукру в крові стабілізується.

Поради щодо вибору перепелиного м'яса

Вибрати перепілку просто. Головний критерій свіжості тушки - запах. В ідеалі він практично невідчутний. Сама тушка повинна бути чистою, без темних плям і пошкоджень. Якщо натиснути на неї пальцем, залишиться ямка. У свіжої птиці вона швидко зникне, у тої, що довгий час лежала на прилавку - залишиться навіть через пару хвилин.

  Перепілки
Перепілки

Якщо ви купуєте перепілку в запаяній упаковці, уважно огляньте її. Пакет повинен бути без пошкоджень, а на етикетці чітко читатися дата упаковки і термін придатності продукту.

Як готувати перепелів смачно

Тим, хто цінує свій час, перепелів на мангалі з доставкою пропонує компанія "Шашлик Маркет". Але якщо ви хочете побалувати своїх близьких стравою власного приготування, записуйте перевірений рецепт:

1. Складіть суміш спецій у рівних пропорціях: чебрець, мелений чорний перець, розмарин.
2. Вимийте і висушіть серветками тушки перепелів. Натріть їх сумішшю спецій, залиште в закритій ємності на 30 хвилин.
3. Поки м'ясо просочується, приготуйте маринад з оливкового масла і декількох крапель лимонного соку.
4. Рівномірно змастіть птицю маринадом. Залиште на 1 годину.

Тепер можна посолити тушки і викладати перепелів на решітку. Смажити м'ясо потрібно на середньому вогні до золотистої скоринки. Тільки не відходьте від мангала: найменший язичок полум'я здатний погубити страву, настільки це м'ясо ніжне.

Зараз ви читаєте новину «Перепели на мангалі: готуємося до пікніка на дачі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути