Ексклюзиви
середа, 24 лютого 2021 16:14

Пенсіонерка врятувала дівчину, що замерзала за 30 км від дому

Пенсіонерка врятувала дівчину, що замерзала за 30 км від дому
Василина Козленко з внучкою. Фото: Facebook Козленко

63-річна Василина Козленко ізсела Кримки Шполянського району Черкаської області ввечері підібрала серед поля дівчину, що замерзала. Про це написала в соціальній мережі. Викладачі Васильківського ліцею, де навчається дитина, звинувачують жінку, що вона хотіла спаплюжити добре ім'я ліцею та педагогів.

"Ми з чоловіком поверталися додому в Кримки 12 лютого. Це була п'ятниця, – згадує жінка. – Вечір, надворі 17 градусів морозу, мете сніг. Бачимо серед поля йде дівчина. Років 14-15. Без шапки, у благенькій осінній куртці, капюшоні і кросівках. Зупиняємося. Запитую, куди вона йде?

"Добираюся до Антонівки", – каже.

В мене все похололо. До Антонівки з Кримок – 30 кілометрів. Забираємо її в машину. Вирішуємо з чоловіком завезти додому. Доки були в машині, дівчина мовчала. Замерзла. Розпитуємо, що сталося, звідки вона йде. Виявляється, студентка, звати Саша, навчається на кухаря у Василькові, що поблизу Шполи. Їх відпустили додому, автобуса не було, і вона вирішила йти пішки. Ніхто з викладачів не поцікавився, що з нею сталося. Питаю, чи телефонувала батькам.

"Ні, бо не маю телефону".

Знала номер матері. Ми передзвонили. Запитуємо, де ваша донька?

"Мабуть, у подружки залишилася ночувати", – відповідають.

Василина Козленко з чоловіком вдома напоїли дівчину гарячим чаєм і повезли в Антонівку. Батьки вийшли назустріч.

"Видно, що родина неблагополучна. Ми телефонували їм наступного дня, але слухавку вже ніхто не брав", – каже Василина.

Вечір, надворі 17 градусів морозу, мете сніг. Бачимо серед поля йде дівчина

Про те, що сталося, жінка написала у facebook. Одні дописувачі хвалили її. Інші обурювалися поведінкою викладачів ліцею, які відпустили ученицю в таку погоду. Самі викладачі звинувачують Василину Козленко, що написала замовну статтю, аби дискредитувати навчальний заклад.

"Пишуть нісенітниці під моїм постом. Мовляв, дитина з неблагополучної родини. Ніби я мала цікавитися, яка вона, перед тим, як садити в машину. Люди добрі! Вона замерзала серед поля. Жалко стало. Маю хворого сина, за яким доглядаю 34 роки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 40 хв. стояла сама: 5-річну дівчинку серед лісу висадили з автобуса

Керівник філії Васильківського ліцею Віктор Максимчук коментує ситуацію неохоче.

"Це не моя справа. Я керівник філії. Телефонуйте до директора Станіслава Кошолапа. Цю дівчину відпустили зранку. Вона написала заяву, що йтиме додому. Дитина з неблагополучної сім'ї. Поїдьте в Антонівку, подивіться, в яких умовах живе".

Директор ліцею Станіслав Кошолап каже, що Олександрі 16 років.

"Замість того, щоб їхати додому зранку, вона зібралася йти до тітки. Потім передумала й пішла додому. Майстер навчання віддала їй старий телефон, але Саша його викинула, бо він кнопочний. А їй хочеться сенсорний. Образ на Василину Козленко я не маю. Вона зробила, що мала. Це життя, у ньому все може трапитися".

В селі Ромейкове Черкаської області від сильних морозів позамерзали труби водогону. Місцеві жителі топлять сніг. За принесене відро води платять 20 грн.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонерка врятувала дівчину, що замерзала за 30 км від дому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути