Ексклюзиви
понеділок, 10 червня 2019 04:11

Відпустили під смішну заставу чоловіків, які вимагали від фермерів $240 тис

Відпустили під смішну заставу чоловіків, які вимагали від фермерів $240 тис
20 хвилин Вінниччина: суд відпустив трьох чоловіків, які вимагали у фермерв по кілька мільйонів гривень

У Вінниці трьох чоловіків затримали "на гарячому", коли вони вимагали гроші у фермера з Калинівського району.

Сталося це в той момент, коли вони змусили фермера відмовитися від орендованих ним 200 гектарів землі. Це була одна з умов вимагачів - або дати 240 тисяч доларів, або переписати бізнес, пише 20 хвилин.

Зустріч призначили в одному із кафе у центрі Вінниці.

Після затримання вони не довго пробули за ґратами. Їм оголосили про підозру і… відпустили з ізолятора. Одного - під домашній арешт. Невдовзі так само СІЗО залишили двоє його спільників. Їх відпустили під заставу у 86 тисяч гривень.

Смішна сума для тих, хто вимагав 240 тисяч доларів. Суддя відхилив клопотання слідчих прокуратури про обрання однакового запобіжного заходу для всіх підозрюваних – тримання під вартою. Прийняв інше рішення.

7 червня слідчі намагалися змінити запобіжний захід для трьох підозрюваних.

- Клопотання слідчих викликано тим, що у справі з'явилися нові епізоди, - розповіла фермер з Барського району Вікторія Кулик. - Від тих підозрюваних постраждало і наше фермерське господарство. Втім, суддя Вишар не задовольнив клопотання слідчих. Залишив без змін попереднє рішення – один з підозрюваних залишається під домашнім арештом, двоє знаходяться на волі під заставою. Організатора злочинної схеми оголосили у розшук. Це ті само люди, які і в нас вимагали грошей. Тільки з фермера з Калинівки хотіли здерти 240 тисяч доларів, а з нас – 200 тисяч. Потім суму скинули наполовину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фермерці після численних погроз спалили два авто

Підозрюваних чолоdіків упізнали охоронці.

"Вони ж приїжджали до нас майно відбирати, ми їх бачили в себе, - говорить жінка. – Не тільки я впізнала. Охорона, яку найняли для збереження техніки, теж упізнала. Жінка каже, що прокуратура неспроста заявляла про тримання бандитів під вартою.

За її словами, можливо, згодом з'ясується, що від їхніх "наїздів" так само постраждали інші фермери.

Рівно через 3 місяці у місті Бар, що на Вінниччині, власниці фермерського господарства Вікторії Кулик знову спалили автомобіль. "БМВ" належав дружині її брата.

Цього разу фермерам навіть не погрожували. Камери відеоспостереження зафіксували, як о 2:54 до машини підбіг чоловік спортивної статури у сірому костюмі з капішоном на голові та в рукавицях, облив машину з 5-літровки.

Зараз ви читаєте новину «Відпустили під смішну заставу чоловіків, які вимагали від фермерів $240 тис». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути