Ексклюзиви
субота, 23 червня 2018 04:05

Опублікували моторошне відео окупованого міста фашистами

Автор: vinnytsiahistory.org
  День скорботи: опублікували моторошне відео окупованої Вінниці фашистами
День скорботи: опублікували моторошне відео окупованої Вінниці фашистами

Після нападу фашистської Німеччини на Радянський союз у Вінниці почалась активна мобілізація до лав Червоної армії. Багато людей йшло на фронт добровільно.

Для боротьби з диверсантами та охорони промислових підприємств у місті сформували винищувальний батальйон, який нараховував 300 чоловік, пише vladimirs4erba.exposure.

Вінничани брали участь у будівництві укріплень та несли службу в загонах оборони.

На початку липня 1941 року перша танкова група і 6-а німецька армія прорвали оборону радянських військ на північ від Вінниці. Це дозволило німецьким військам значно просунулись у напрямку Києва.

Щоб уникнути оточення, радянські війська отримали наказ відступити. 19 липня останні частини Червоної Армії залишили Вінницю і у місто ввійшли фашисти.

Фашисти у Вінниці творили нечувані для мирного міста злочини. Вони без суду розстрілювали людей та грабували мирне населення. У своєму наказі начальник вінницької жандармерії зазначав, що жандармські пости мають право страчувати на свій розсуд, без всяких дозволів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нациста ескадрону смерті звинувачують у розстрілах 34 тис. людей у Бабиному Яру

Фотографії перших днів радянсько-німецької війни опублікували в мережі.На них показано, як зачитувався наказ про напад на СРСР. Як на нього реагували у СРСР. Є знімки біженців і тих, хто залишився на окупованій території.

На оприлюднених кадрах збереглися тогочасні солдати. Зафіксовані обстріли та авіабомбардування. Можна побачити, на що перетворилося людське житло вже у перші дні війни.

Зараз ви читаєте новину «Опублікували моторошне відео окупованого міста фашистами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути