Ексклюзиви
вівторок, 19 грудня 2017 14:02

"Самотні душі": показали фото із будинків пристарілих
8

Показали фото мешканців будинків пристарілих на Черкащині
Фото: Олександр Рибалка
Показали фото мешканців будинків пристарілих на Черкащині
Показали фото мешканців будинків пристарілих на Черкащині
Показали фото мешканців будинків пристарілих на Черкащині
Показали фото мешканців будинків пристарілих на Черкащині

Фотограф Олександр Рибалка зробив світлини мешканців будинків для літніх людей на Черкащині. Знімки представив в проекті "Самотні душі" у Черкаському художньому музеї 18 грудня.

"Працював над виставкою близько місяця. Я дав їй ще одну назву "Життя не закінчується ніколи". Вони там і одружуються, і розлучаються, і в магазин ходять разом за пляшкою. Усі живі люди, просто так сталося, що вони там і це нормально. У такому будинку як у Пальмірах я і сам не проти жити. Найгірше те, що вони самотні, 90% мешканців не відвідують їхні діти", - розказує Олександр Рибалка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фотограф показав жах експлуатації дитячої праці

Світлини не мають назви. На думку автора головне не ім'я, а очі людини. Фотограф хотів показати не умови проживання пенсіонерів, а їх історії.

"Одну жінку покинули діти, вона сама доповзла до будинку пристарілих. Інша була секретарем директора одного із київських заводів, а потім спилася, має три судимості за зберігання наркотиків. Є ще військовий лікар терапевт, був в Афганістані. Коли з друзями святкували день народження, спалили хату. Прийшов до притулку, бо не було де жити. Також сфотографував чоловіка без кінцівок - художник, працював психологом у фонді довіри 12 років. Коли залишився без ніг, жінка знайшла іншого, а його вигнала на вулицю", - говорить автор.

Також відвідувачі заходу на майстер-класі робили іграшку-оберіг для героїв фото.

Виставка проекту в музеї триватиме ще місяць, вхід безкоштовний.

Фотограф Еран Садс показала матерів у їх повсякденному житті: серед хаосу на кухні, розкиданих іграшок, в дитячих сльозах і обіймах. Героїнь знімків фотограф знайшла в Інтернеті, опублікувавши заклик до участі в її проекті Материнство без фільтрів. Відгукнулися близько 80 жінок, з яких Еран обрала 12.

Зараз ви читаєте новину «"Самотні душі": показали фото із будинків пристарілих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути