субота, 08 квітня 2017 13:21

Одеситка створює неймовірні шовкові квіти
9

Фото: segodnya.ua
Фото: segodnya.ua
Фото: segodnya.ua
Фото: segodnya.ua
Фото: segodnya.ua

Одеситка створює унікальні квіти з натурального забарвленого шовку.

Марина Вітковська є єдиною володаркою сертифіката школи Somebana по виготовленню квітів за японською технікою в Україні, передає "Сегодня".

Одеситка створює квіти з шовку протягом чотирьох років. Про техніку Somebana вона дізналася з всесвітньої павутини, коли, розглядаючи фотографії штучних квітів від японських майстрів, зацікавилася технікою їх виконання. Знайшла сайт сенсея Саеко Ясуда - викладачки кольороподіляти в японському університеті, яка протягом 45 років розвивала техніку Somebana.

"Думка про японській техніці мене не покидала, після чого я дізналася, що сенсей відкрила російськомовну сторінку в соцмережі. Написавши їй, я довго чекала відповіді. Незабаром Саеко Ясуда стала навчати Somebana за допомогою системи відеозв'язку. Через деякий час сенсей стала двічі на рік приїжджати в Москву, щоб навчити жителів країн СНД японській техніці", - розповіла нам Вітковська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шовк, вовна та жаккард: сексуальні моделі створили на повсякденний манер

На рахунку у одеській умільці - десятки квіткових шовкових композицій, серед яких є прикраси та букети. Марина створює з тканини безліч видів троянд, тюльпанів, соняшників, маків та інших рослин. На створення букета більш ніж з 20 квіток у художниці йде більше місяця, а на одну квітку - день і приблизно 20 см шовку.

Зараз ви читаєте новину «Одеситка створює неймовірні шовкові квіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути