четвер, 20 вересня 2018 11:14

Не їзда, а родео: розлючені селяни перекрили дорогу

Не їзда, а родео: розлючені селяни перекрили дорогу
Жителі Городищенського району Черкаської області 6 год. блокували трасу Київ - Знам'янка. Фото: 5.ua

Жителі Городищенського району Черкаської області 6 год. блокували трасу Київ - Знам'янка. Вони вимагали капітального ремонту 40 км дороги.

Шлях розрахований на навантаження у 7-10 тонн. Фури їдуть у п'ять разів важчі, тому ямкового ремонту вистачає на місяць. Від початку року місцеві просили у влади відновити трасу. Але результату не дочекалися, пише 5.ua.

"Куди тільки не зверталися. Просили зробити дороги у виконкомі, ходили на сесію, ніхто не реагує", - говорить учасник акції Антон Царіннік.

Доки мітингувальники ходили пішохідним переходом, деякі водії намагалися проїхати. Кажуть, із місцевими згодні, але стояти не хочуть.

"Як кажуть в Америці - якщо машина їде і петляє - то це п'яний, а в Україні - якщо їде і петляє - то це тверезий обминає ями. От у нас саме так, їзда як родео, об'їжджаєш з ямки в ямку", - каже водій Роман Козюра.

Представники служби автодоріг до протестувальників не приїхали. Кажуть, що латати ями почали напередодні акції, а виділених коштів вистачить лише на 1,5 тис. кв м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селі вкрали на ремонті доріг майже мільйон гривень

"На Городищенський район виділено 600 тис. грн на проведення ямкового ремонту. На більш аварійних ділянках автодороги капітальний ремонт не плануємо", - каже прес-секретар Служби автомобільних доріг у Черкаській області Юрій Дубрава.

Люди погодилися розблокувати дорогу лише після того, як чиновники Укравтодору пообіцяли найближчим часом розглянути це питання.

Жителі сіл Геронимівки та Руської Поляни на Черкащині перекрили трасу Р-10 і вимагають негайного ремонту дороги, що сполучає селеща з обласним центром. Люди скаржаться, що автобуси не завжди доїжджають до місця призначення, бо на ямах гублять колеса.

Зараз ви читаєте новину «Не їзда, а родео: розлючені селяни перекрили дорогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути