четвер, 17 січня 2019 15:59

Не молитимуться за Москву: ще одна церковна громада йде з РПЦ

Не молитимуться за Москву: ще одна церковна громада йде з РПЦ
Настоятель Михайлівського храму отець Стефан Горбунов заявив про перехід в ПЦУ. Фото: procherk.info

Церковна громада села Ротмістрівка Смілянського району Черкаської області заявила про готовність розірвати стосунки з РПЦ і перейти до ПЦУ.

За словами отця Стефана Горбунова, настоятель Михайлівського храму у селі Ротмістрівка, настав час їм мати власну помісну церкву, пише glavcom.ua.

"Звичайно, були і є церковні люди, які живуть у світі власних переконань, нав'язаних російською пропагандою. У нас теж знайшлися такі, що співають з "чужого голосу". Але абсолютна більшість поставилася до цього вибору свідомо, розуміючи, що настав час мати власну помісну церкву, а не молитися за "великого московського пана і отця", який зовсім не є батьком для нашого народу", - розповідає священик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дві громади на Черкащині виходять із Московського патріархату

Отець Стефан також додав, що в одному з сусідніх сіл на загальних зборах священик почав агітувати людей на користь "руського миру", але селяни осадили й дали час визначитися, з ким він: українцями, серед яких живе, чи з тими аномальними ідеями, які живуть в його голові.

Відразу 3 парафії Московської церкви у Монастирищенському районі Черкаської області перейшли до Православної церкви України. Йдеться про громади у селах Халаїдове, Терлиця та Тарнава.

Зараз ви читаєте новину «Не молитимуться за Москву: ще одна церковна громада йде з РПЦ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути