Ексклюзиви
вівторок, 16 лютого 2016 16:45

На Вінниччині автобус возитиме одну дитину до інтернату

Чиновники виділили 10 тисяч гривень на автобус, що підвозитиме хвору дитину до інтернату. До цього жінка носила доньку на руках, проходячи кожного дня по12 кілометрів, повідомляє кореспонденту Gazeta.ua заступник голови Піщанської районної державної адміністрації Михайло Ковтюк.

Автор: фото надане Оленою Рожко
 

"З народження в моєї доньки немає лівої руки та синдром Дауна. Цієї осені вирішила віддати її в інтернат для дітей з інвалідністю. Там з ними працюють спеціалісти з масажу та фізкультури. Є логопеди та психологи. За місяць донечка стала вимовляти набагато більше слів. Почала краще ходити. З першими дощами, ми зіштовхнулась з проблемою транспортування. Коли сухіше було, могла її на руках носити. Мала постійно крутилася. В мене дуже боліли руки. Ми тижнями не їздили до інтернату. Дирекція пропонувала доньку залишати на тиждень в інтернаті. Пару днів спробувала, але вона вередує і відмовляється без мене їсти"- розповідає мати Олена Рожко.

Сільський голова порадив жінці возити доньку на таксі за 30 гривень в одну сторону.

"По всьому районі дуже багато хворих дітей. Нашим бюджетом не передбачено возити кожного до інтернату. Більшість батьків в понеділок їх привозять, а в п'ятницю забирають. Інтернат дуже хороший, з п'ятиразовим харчуванням. Визнаний одним з кращих в Україні. Такий випадок у нас вперше. Мати не захотіла, що б її дитина залишалась без неї. Ми пішли на зустріч, знайшли альтернативне вирішення проблеми. З ранку їх безкоштовно підвозитиме рейсовий автобус, увечері забиратиме спеціально виділений з району" - каже Михайло.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині автобус возитиме одну дитину до інтернату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути