вівторок, 20 квітня 2021 17:49

На Полтавщині будують унікальний підземний паркінг для швидкої допомоги

У Полтаві завершують зведення підземного гаража для швидкої допомоги обласної служби "103". На даху паркінгу буде міні парк для пацієнтів новозбудованого обласного кардіоцентру, повідомляє голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

  У Полтаві завершують зведення підземного гаража для карет швидкої допомоги
У Полтаві завершують зведення підземного гаража для карет швидкої допомоги

Раніше на місці будівництва був розташований старий гараж, який міг вмістити лише до 30 автомобілів. Новий підземний паркінг буде вдвічі більший: його площа становитиме 2400 квадратних метрів і розрахований уже на 50 "швидких".

"Це дуже зручно, адже територія біля кардіоцентру, який ми нещодавно добудували й запустили, й обласного центру екстреної медичної допомоги не буде загромаджена ще однією будівлею – величезним гаражем. Натомість полтавці, пацієнти кардіоцентру бачитимуть облагороджену, озеленену територію. Це буде зона відпочинку з лавами, декоративними кущами й деревами", – зазначає голова облдержадміністрації Синєгубов.

Він додає, що й сама будівля має унікальну конструкцію. Під час будівництва були застосовані бентонітові мати – при потраплянні вологи на них вони розбухають і затримують воду, не пропускаючи її в будівлю. Такий вид гідроізоляції заміняє один метр глиняного замка. Будівельники використовували й спеціальний бетон водонепроникністю W6, який теж не пропускає вологу. Товщина стін сягає пів метра, а щоб зробити котлован під новий паркінг, викопали 14 тисяч кубів землі.

  У Полтаві завершують зведення підземного гаража для карет швидкої допомоги
У Полтаві завершують зведення підземного гаража для карет швидкої допомоги

Проєкт будується в межах програми "Велике будівництво" й фінансується коштом ДФРР та обласного бюджету. Об'єкт планують здати найближчим часом. На його завершення нещодавно з обласного бюджету виділили 7 млн грн.

Синєгубов додає, що в підземному паркінгу будуть розташовані нові карети швидкої допомоги, які минулого року закупили для області. Всього Полтавщина отримала 165 автівок, значна частина яких уже працює в районах.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині будують унікальний підземний паркінг для швидкої допомоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути