Ексклюзиви
понеділок, 19 березня 2018 15:02

Шахраї постачали до лікарень технічний кисень замість медичного

Шахраї постачали до лікарень технічний кисень замість медичного
Попередньо сума збитків становить понад 6 млн грн.Фото:balongaz.ru

В Одеській області підприємство надавало підроблені документи щодо походження кисню та його відповідності нормам ДСТУ. Попередньо сума збитків становить понад 6 млн грн.

Окрім підприємства, до злочину можуть бути причетні і посадові особи медичних закладів, - про це пише "24 Новини".

"Правоохоронці виявили факти розтрати бюджетних коштів під час проведення публічних закупівель кисню медичного для закладів охорони здоров'я Одеського регіону. Крім того, що продукція постачалась за завищеними цінами, замість кисню медичного лікарні одержували технічний. Такий кисень міг становити загрозу для здоров'я пацієнтів та призвести до трагічних наслідків", – повідомляє прес-служба поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили про нову шахрайську схему із банківськими картками

Під час проведення слідчо-оперативних заходів встановили місце придбання технічного кисню та методи його легалізації. Зокрема, зловмисники складали та видавали документи з фальсифікованими відомостями. Замовники отримували продукцію разом з підтверджуючими документами, де виробником зазначався вітчизняний завод медичних приладів.

Впродовж 14-15 березня працівники поліції провели санкціоновані обшуки на підприємстві. Правоохоронці вилучили "чорнову" бухгалтерію, 880 тис. грн, €1450, понад $1 тис. , 62 тис. російських рублів та інші матеріали, що мають значення для досудового розслідування.

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

У Дніпрі вилучили партію підроблених препаратів. Саморобні біодобавки для схуднення, поліпшення потенції, заспокійливі засоби та снодійні зловмисники продавали в аптеках Дніпра під виглядом відомих торгових марок.

Зараз ви читаєте новину «Шахраї постачали до лікарень технічний кисень замість медичного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути