Ексклюзиви
середа, 31 липня 2019 14:29

Мера Запоріжжя викликали на допит

Мера Запоріжжя викликали на допит
Буряк має свідчити у справі про державну зраду і підкуп виборців. Фото:www.depo.ua

Служба безпеки України Запорізької області викликала на допит мера Запоріжжя Володимира Буряка, його заступника Анатолія Пустоварова та керівництво комунального підприємства "Запоріжелектротранс".

Деяких осіб викликали як свідків, але вони теж можуть бути причетні до втручання у виборчий процес і до державної зради, повідомили у прес-службі СБУ.

1 серпня до СБУ на допит мають прийти мер Володимир Буряк, його заступник Анатолій пустоваров, депутат Запорізької міської ради Ігор Чумаченко та Віктор Бусько, генеральний директор комунального підприємства "Запоріжелектротранс" Юрій Папача.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуга народу" вимагає перерахунку голосів на округах, де їхні кандидати програли

Всі вони є свідками у справах, які спецслужба відкрила про державну зраду і підкуп виборців. Слідчі розслідують факти того, що у день виборів, 21 липня, виборців підвозили до дільниць муніципальними автобусами, організовували політичні партії-"клони" і підкупали виборців.

СБУ перевіряє інформацію про те, що деякі чиновники працювали на кандидатів у нардепи, яких підтримує Росія, організовували стеження за опонентами. Обвинувачення поки нікому не висунули.

Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк, його заступник Анатолій Пустоваров, депутати міськради Бусько та Чумаченко, які у передвиборчій кампанії називали себе "командою Буряка", балотувались до Верховної Ради від "Опозиційного блоку" (Буряк - за списком, інші - по мажоритарним округам), проте ніхто з них вибори не виграв. За списком "Опоблоку" також балотувався і генеральний директор запорізького комбінату "Запоріжсталь" Ростислав Шурма ("Запоріжсталь" належить бізнесмену Рінату Ахметову. - Gazeta.ua). Але і йому не вдалось отримати мандат. Попередньо, у соціальних мережах запорожці повідомляли, що саме від кандидатів-"опоблоківців" нібито був організований підвіз виборців до дільниць муніципальними автобусами, які начебто були зняті з рейсових маршрутів.

Вибори парламенту 2019-го стали рекордними за кількістю незаконної агітації. Найбільше, за оцінками КВУ, незаконно агітували від імені "Слуги народу", "Опозиційної платформи — За життя", "Опоблоку". Окремо також зафіксували поодинокі факти підвезення громадян до дільниць, непрямий підкуп і спроби винести бюлетені за межі дільниць.

Зараз ви читаєте новину «Мера Запоріжжя викликали на допит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути