Ексклюзиви
пʼятниця, 19 серпня 2016 13:47

Малозабезпечені мають право на безкоштовного адвоката

Малозабезпечені мають право на безкоштовного адвоката

На Вінниччині починають роботу 26 правових бюро. Вони будуть надавати безкоштовні консультації. Малозабезпечені верстви населення можуть розраховувати на адвоката, якого надасть організація. Про це кореспондент Gazeta.ua дізнався від директора Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги Світлани Маліновської.

"Їх роботу оплачує держава на основі актів виконаних робіт. Для отримання послуг потрібно принести довідки про доходи і склад сім'ї. Якщо сукупний дохід нижче прожиткового мінімуму, то люди мають повне право на адвоката", - пояснює Маліновська.

Перед початком роботи бюро серед адвокатів провели конкурс і відібрали найкращих.

"Зараз за кримінальні справи адвокати беруться охочіше. Категорія цивільних справ набагато складніша. Тому їх не завжди хочуть вести. Зі 130 адвокатів, які знаходяться в нашому реєстрі, цивільними займаються не більше 30 адвокатів. Особливо перебирають в містах, в райцентрах - менше. Тому будемо проводити ще конкурси відбору і збільшувати їх кількість", - додає директор Вінницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги Лариса Пікановська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат розказав про ціни в судах

Для кращого інформування населення про роботу бюро, юристи підписали меморандум про співпрацю із громадськими організаціями "Спільна справа", "Полум'я надії" та "Філосоція серця".

"Підвищення правової грамотності населення зараз дуже важливо через АТО. Ми працюємо багато із переселенцями. Всі вони щодня стикаються із проблемами з законом. Раніше кожен сам шукав собі вихід. Тепер ми будемо направляти людей до бюро, де їм нададуть необхідну допомогу", - каже голова ГО "Спільна справа" Юрій Зиков.

Нагадаємо, у слідчих підрозділах ГУ Нацполіції Вінницької області є 40 вакантних посад. Це частково пов'язано із атестацією. Є райони, де на сьогодні працює лише два слідчих.

Зараз ви читаєте новину «Малозабезпечені мають право на безкоштовного адвоката». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути