вівторок, 09 жовтня 2018 12:57

Клієнти ресторанів зможуть платити за замовлення скільки хочуть

Клієнти ресторанів зможуть платити за замовлення скільки хочуть
Майже 30 закладів вже зголосилися працювати з відкритими чеками. Фото:sun9-1.userapi.com

Майже 30 львівських закладів харчування беруть участь у Бієнале довіри. 19 жовтня у закладах клієнтам даватимуть "відкритий чек".

Таке в Україні відбувається вперше, - пише ZAXID.NET

"Гість приходить до нас до ресторану, отримує меню, замовляє все, що хоче. Коли йому приносять рахунок, він платить не за рахунком, він платить стільки, скільки вважає за потрібне. Ну, крім алкоголю", ‒ пояснює ресторатор Марк Зархін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чайовими виходить ще одна зарплата: як воно працювати офіціантом

Майже 30 закладів вже зголосилися працювати з відкритими чеками. Це ресторани Кумпель груп, Дублін, Фреска, Хінкальня, Бар Мушлі та інші, розповідає член ініціативної групи Бієнале довіри Всеволод Поліщук.

Заклади, у яких клієнтам можна буде розраховуватися на власний розсуд, будуть позначені наліпками. Також офіціанти попереджатимуть клієнтів, перш ніж ті зроблять замовлення.

Тим часом ресторатори жартують, що погодилися лише на один день такої акції, адже не можуть передбачити: буде вона збиткова для них чи, навпаки, стане прибутковою.

Бієнале довіри — спільна ініціатива підприємців, митців, науковців та активістів задля відновлення довіри як соціальної звички. Заходи триватимуть 19-21 жовтня. Під час круглих столів, майстер-класів фахівці з різних сфер діяльності поділяться своїм досвідом відбудови довіри, а доповнить це мистецька програма.

В Україні з початку року алкогольні йтютюнові вироби подорожчали від 2% до 20%. У жовтні акцизи на алкоголь мають зрости на 13%. З 1 січня 2019-го - ще на 5%.

Зараз ви читаєте новину «Клієнти ресторанів зможуть платити за замовлення скільки хочуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути