Ексклюзиви
четвер, 17 січня 2019 15:56

Кернес обклав "ексклюзивним" податком підприємців Харкова

Кернес обклав "ексклюзивним" податком підприємців Харкова
"Ексклюзивна оренда": як працює схема Геннадія Кернеса на ринках Харкова

У Харкові майже всі торговельні майданчики міста підконтрольні меру міста Геннадію Кернесу, вони управляються його довіреною людиною - Юрієм Медведєвим, він директор ТОВ "Харківський Центральний Ринок", депутат міської ради від "ручної партії" Кернеса "Відродження", пишуть журналісти каналу 24.

За даними журналістів, для більш погодженого управління ринками була створена Асоціація "Ринків і підприємств торгівлі в Харківській області". Керує цією Асоціацією той самий Юрій Медведєв. У засновниках структури також значиться більше 30 підприємств, що здійснюють управління ринками, і все з орбіти Геннадія Кернеса.

"Керівництво підприємств з управління ринками, що входять до цієї структури, придумало відмінну схему з зароблення грошей. На базарах існує пропозиція за ексклюзивним договором. Тобто підприємець укладає договір на "ексклюзивну оренду" свого торговельного місця і платить досить велику суму відразу, або на виплат протягом року. Наприклад, на тому ж "Центральному" вартість "ексклюзиву" за 6 кв. метрів місця контейнера, де навіть електрика не підведена, складає 90 000 грн. Але підприємцям "готові піти на зустріч" і укласти договір з розстрочкою на рік. Але тоді вартість такого "ексклюзиву" збільшується на 50%. При цьому, після укладання такого договору, підприємець продовжує платити орендну плату по 390 грн за квадратний метр – 2340 грн на місяць", - пишуть журналісти.

"За все доводиться платити, – каже Андрій К., який торгує на майданчику з господарськими товарами. – Парковка платна, проїзд через територію ринку і той перекрили – потрібно платити. Запізнився з оплатою оренди – штраф і немаленький... Та що там казати, нелегко".

Зараз один з останніх форпостів незалежного від міського голови ринкового господарства залишається ринок "Барабашово". Зараз особисто Геннадій Кернес пропонує їм перехід в КП "Сучасне місто" і плату в рази менше нинішньої.

"На даний момент на всіх торговельних майданчиках, які належать до сфери управління міста (або правильніше сказати Геннадія Кернеса) існують "допплатежі", будь то паркування, реклама чи обслуговування. Зараз місцева влада обіцяє, що при співпраці з муніципальним КП орендна плата складе приблизно 100 грн за кв. м. Проте, потрібно пам'ятати про практику укладення на "міських ринках" договорів про ексклюзивну оренду. Нагадаємо, на "Центральному ринку" вартість "ексклюзиву" за 1 кв. м складає 15 тис грн, на "Новосалтівському" - 30 тис. При таких розцінках за середній магазинчик у 25 квадратів доведеться викласти 350-750 тис", - зазначають журналісти.

Більш того, за їхніми даними, КП "Сучасне місто" є проектом Кернеса, а його директора Дениса Маханькова вже прозвали людиною-невидимкою. Згідно з даними ресурсу Оpendatabot, за час існування КП "Сучасне місто", воно вже фігурує в двох кримінальних і кількох адміністративних виробництвах. Всі вони пов'язані з орендою земельних ділянок.

Зараз ви читаєте новину «Кернес обклав "ексклюзивним" податком підприємців Харкова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути