вівторок, 31 березня 2020 09:23

Інженери друкуватимуть на 3D-принтері захисні маски-екрани

Інженери друкуватимуть на 3D-принтері захисні маски-екрани
Розробники кажуть, що виготовлені завдяки лазеру маски – варіант економічніший та вимагає менше часу для виробництва. Фото: пресслужба Рівненської ОДА

На Рівненщині місцеві інженери планують розпочати виробництво захисних масок-екранів для лікарів. Їх друкують на 3D-принтері або вирізають лазером з акрилу. Маски-екрани тестують у Сарненській центральній районній лікарні.

Захисні екрани - це альтернатива традиційним захисним засобам, що їх використовують у лікувальних закладах, повідомили у пресслужбі Рівненської ОДА. Їх застосовують як в Україні, так і в європейських країнах.

"Зараз спостерігаємо дефіцит звичайних масок, то можна використати розробки місцевих інженерів та налагодити виробництво інноваційних захисних засобів на території нашої області. Важливо, що соціально відповідальний бізнес готовий фінансово підтримати ініціативу", - зазначив заступник голови ОДА Сергій Гемберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Померли 36-річний чоловік та 59-річна жінка, в яких підозрювали COVID-19

Розробники Володимир Левшенюк та Михайло Грушевський кажуть, що виготовлені завдяки лазеру маски – варіант економічніший та вимагає менше часу для виробництва.

У Сарненській ЦРЛ на Рівненщині померла 59-річна жителька Тинного з підозрою на коронавірус. Напередодні ввечері її госпіталізували разом із онуком.

Зараз ви читаєте новину «Інженери друкуватимуть на 3D-принтері захисні маски-екрани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути